Flere måneders intenst jobbing har betalt seg – Andreas signerer proffkontrakt med Subaru i USA

Og bergenseren får to store internasjonale bilsportstjerner med seg på laget.

Publisert

Som vi har nevnt tidligere, så lå egentlig 2021 an til å bli en av Andreas Bakkeruds mest anonyme sesonger i hans voksne karriere. Rallycross-VM røyk, og egentlig var det bare Gokart-NM han utad siktet seg inn på før det plutselig dukket opp en gyllen mulighet til å kjøre Rallycross-EM.

Andreas Bakkerud. (Foto: Subaru Motorsports USA)

Som vi har nevnt tidligere, så lå egentlig 2021 an til å bli en av Andreas Bakkeruds mest anonyme sesonger i hans voksne karriere. Rallycross-VM røyk, og egentlig var det bare Gokart-NM han utad siktet seg inn på før det plutselig dukket opp en gyllen mulighet til å kjøre Rallycross-EM.

Et mesterskap han forøvrig nå presterer å lede sammenlagt når han denne helgen går på dobbeltrunden i Latvia. Men mens Bakkerud nå sitter i Riga og forbereder seg til å forsvare EM-ledelsen, så har han også helt andre tanker i hodet.

For i mellomtiden har avtalen i USA gått i boks, ved at han nå får kjøre for Subaru sitt rallycrossteam i det nærmest myteomspunnende Nitro RX, et spektakulært rallycrosskonsept i statene som har tiltrukket seg flere av verdens beste rallycrossførere sammen med flere store stjerner forøvrig.

– Det er herlig å få denne muligheten. Endelig er jeg tilbake i et fabrikkteam etter tre år med egen satsing. Dette har jeg jobbet med en stund, i alle fall siden januar-februar. For det ble en «set back» etter mikrochip-mangelen som førte til forsinkelser av biler og mindre budsjett, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

I teamet blir han kollega med Travis Pastrana og Scott Speed. To profiler som ikke trenger noen nevneverdig introduksjon blant amerikanske bilsportfans. Pastrana er en av USAs mest kjente stuntførere på både to og firehjul og spesialisert seg på kjøring på løst underlag i både rally og rallycross i flere år, i tillegg til at han var innom NASCAR i 2013. Scott Speed har også markert seg som en av de beste rallycrossførerne i USA, med tre amerikanske mesterskapsgull, i tillegg til 1,5 sesong i Formel 1 og flere NASCAR-sesonger bak seg.

Andreas Bakkerud fra da han var reservefører for Subaru i 2019. (Foto: ARX)

Men Bakkerud er ikke med bare for å vise seg fram og ha det moro. Han ser på dette som en gyllen mulighet til å bevise at han fortsatt er en av verdens fremste rallycrossførere. For blant konkurrentene finner vi blant annet hans tidligere team, RX Cartel, med Liam Doran og Robin Larsson i hver sin Audi. Hansen-brødrene Timmy og Kevin Hansen sender også to Peugeoter over for å konkurrere, og også Eriksson-brødrene Kevin og Oliver blir å finne på plass. Lokale helter som Cabot Bigham og Steve Arpin, samt jamaikanske Fraser McConnell blir også beintøffe konkurrenter.

– Jeg stiller forberedt, motivert og sulten. Jeg kommer ikke til å gi etter ved dørene, og jeg tror dette er et mesterskap som kan passe meg bra. Her blir det viktig å kjøre smart, konstaterer bergenseren.

Det er ikke tilfeldig at det er Subaru han skal kjøre. For i 2019 hadde han nemlig to gjesteinnhopp for teamet, der han erstattet nettopp Scott Speed som hadde skadet seg på ett av disse massive hoppene som Nitro RX er kjent for. Han ble nummer fire og seks i henholdsvis Austin og Mid-Ohio.

Nitro RX skal kjøres denne høsten over flere løp og ikke bare ett stort arrangement som tidligere. Første løpet går av stabelen i Salt Lake City neste helg allerede, før det skal kjøres i både Minnesota, Arizona, California og Florida.

Powered by Labrador CMS