Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Formel 2-kvalifisering, Saudi-Arabia:

Forbedring for Dennis – men gikk akkurat glipp av den gylne topp ti-plassen

Dennis Hauger har fortsatt tilgode å få gjennomført en optimal kvalifisering, men det var stor tegn til bedring på tempoet til 19-åringen fra Aurskog.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Som oddsene skulle tilsi, så ble det altså ingen rødflagg-fri kvalifisering i forbindelse med Formel 2-helgen i Jeddah i Saudi-Arabia. Riktignok var det bare én skikkelig hendelse der Logan Sargeant endte i murveggen, før et feilsignal hos løpsledelsen gjorde at rødflagget ble sendt ut uten at det var noen reell hendelse ute på banen.

Men dette satte potensielt opp-ned på kvalifiseringsgjennomføringen for flere team og førere. Verst gikk det kanskje utover Ralph Boschung som var på to sterke runder før han fikk rødflagget, mens også Dennis Hauger var ute på en solid runde før Sargeant endte i murveggen.

Dette gjorde at mange ikke kjørte et siste forsøk helt på tampen av kvalifiseringen. Årsaken kan være sammensatt, enten det er fordi dekkene er for mye brukt opp eller fordi bilene har for lite bensin ettersom påfyll av bensin ikke er tillatt underveis i kvalifiseringen.

Hauger hadde gode forsøk og plasserte seg godt innenfor topp ti med sine tider. Men han måtte gi tapt for at han og flere andre ikke fikk dette siste ekstra forsøket. Fra en femtetid ramlet han så ned til 11. tid, et kritisk punkt med tanke på løpshelgen.

Til lørdagens sprintløp snur de nemlig på de ti beste fra kvalifsieringen, der det nå er Jake Hughes som starter i pole position til sprintløpet da det var han som kapret tiendeplassen. Hauger må derfor nøye seg med 11. startposisjon både under sprintløpet lørdag og hovedløpet søndag.

Den reelle pole position til søndagens løp gikk til Felipe Drugovich, som endte ti deler foran Richard Verschoor og hele seks tideler foran Jack Doohan. Doohan kjørte ikke siste forsøk, mens de to førstnevnte fikk gjort det. Forøvrig endte Haugers teamkamerat Jehan Daruvala bare på en 15. plass.

Mesterskapsleder Theo Pourchaire var én av to førere som sørget for rødflagg etter krasj under treningspasset tidligere denne dagen. Selv om bilen fikk store skader så fikk de reparert denne slik at franskmannen fikk kjøre kvalifisering. Men det tok ikke altfor lang tid før han måtte parkere bilen med brann i motoren, som igjen førte til den første av totalt tre rødflagg-situasjoner under kvalifiseringen.

Powered by Labrador CMS