Forlater GT4-redet til fordel for spennende Lamborghini-satsing

Han ringes ned av GT4-team som vil ha ham til å kjøre. Men ingen vil gi ham noe gratis sete. Da valgte Marcus Påverud i stedet å ta karrieren et nytt steg videre.

Publisert

Naturlig nok skulle en tro at det da er snakk om GT3, som er klassen over GT4 og verdens mest utbredte enkeltkategori innenfor baneracing. Men Marcus Påverud følte seg ikke helt klar for å kaste seg ut i GT3-ulvene, som på det høyeste nivået består av høyst profesjonelle og godt betalte fabrikkførere.

Marcus Påverud, her fra Team Norways samling på Olympiatoppen på nyåret. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Naturlig nok skulle en tro at det da er snakk om GT3, som er klassen over GT4 og verdens mest utbredte enkeltkategori innenfor baneracing. Men Marcus Påverud følte seg ikke helt klar for å kaste seg ut i GT3-ulvene, som på det høyeste nivået består av høyst profesjonelle og godt betalte fabrikkførere.

Mellomtingen det satses på i år er Lamborghini Super Trofeo, som samkjøres med GT World Challenge Europe, tidligere kjent som den europeiske Blancpain-serien før klokkemerket etter 2019 ikke forlenget kontrakten som hovedsponsor. Bilen driftes av Leipert Motorsport, teamet som Påverud har vært tilknyttet de siste tre sesongene, og de har også gode bindinger til Lamborghini-fabrikken

Kjenner bilen fra før

Den «europeiske verdensserien i GT» som vi enkelt kan prøve å oversette det til på norsk kjøres både gjennom sprintløp og langdistanseløp, og det er langdistanseløpene som Super Trofeo er supportklasse til. Samtlige biler er like, og har egenskap litt mellom GT3 og GT4. Enkelt forklart har den litt bedre motor enn GT4, men samtidig ikke like god aerodynamikk som GT3.

– Men jeg kjenner bilen godt fra to 24-timersløp jeg har kjørt med den tidligere, og jeg tror dette er riktig steg for meg videre. Gjennom karrieren har jeg holdt meg i en serie over to sesonger, men nå ville jeg videre. Riktig nok har jeg stadig fått telefoner fra GT4-team som vil ha meg med, men så lenge jeg ikke kunne få kjøre gratis så ville jeg ikke sette meg fast i denne serien, sier Påverud til Parc Fermé.

Det vanket også flere GT3-tilbud, som igjen har en svært høy prislapp. Påverud har gjennom årene etablert gode sponsorrelasjoner da han selv ikke kommer fra noen rikmannsfamilie som kan spytte ut penger i hytt og vær, og sponsorjobbingen betaler seg også i et trygt budsjett for året.

Men likevel fortsetter sponsorjobbingen for å skaffe seg større romslighet for eventuelle større skader, men ikke minst flere testmuligheter.

Jobber mot juniorkontrakt

Marcus Påverud var med på å vinne Creventic-seriens 24-timersløp på Barcelona sammen med Leipert Motorsport i 2018. Nå blir det mer Lamborghini-satsing i en spennende enhetsserie for denne type bil. (Foto: Leipert Motorsport)

Med en enhetsserie som Super Trofeo følger også Lamborghini med nøye. Her kan de finne potensielle fabrikkførere. Påverud håper å kjøre seg inn i posisjon til dette. Fabrikken har, ifølge ham selv, holdt et øye med han i den europeiske GT4-serien, og med en god sesongåpning kan Påverud allerede i år få muligheten til å bli en del av juniorprogrammet til Lamborghini.

Om han så gjør det bra i deres shootout seinere i år kan det vanke gratis GT3 allerede neste år.

– Du kan sammenlikne det litt med det Dennis (Olsen, journ.anm.) var igjennom med Porsche, sier Påverud, og viser til juniorshootouten som ga ham innpass i motorsportsatsingen til fabrikken.

Påverud er også først og fremst lettet og glad for at budsjettet er satt og at han får gjennomført en sesong. Det er alt annet enn en selvfølge for en unggutt som er avhengig av såpass stor, ekstern støtte for å få kjørt. Mange førere må ofte finne sponsorer gjennom sesongen for å kunne fullføre et program.

Nå skal det meste ekstra bli en bonus for Påverud.

– Man vil jo alltids jage for å få flere sponsorer, men det er ikke det samme stresset. Kommer det en faktura nå på 100.000 kroner fra kjøringen, så er dette dekt inn i budsjettet i stedet for at du må ha en hjertestarter tilgjengelig når du åpner fakturaen, sier han.

Powered by Labrador CMS