Emilia-Romagna Grand Prix hjemmet årets første av tre sprintløp på årets kalender. Formatet har blitt populært blant fans etter introduksjonen i fjoråret.
Emilia-Romagna Grand Prix hjemmet årets første av tre sprintløp på årets kalender. Formatet har blitt populært blant fans etter introduksjonen i fjoråret.

Formel 1-teamene er enige om flere sprintløp — men FIA sier nei

Formel 1-teamene er positive til en sprintløp-ekspansjon med årets format i 2023. FIA på sin side er usikre på hva slags innvirkning det vil ha på forbundet.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sprintløpene i mesterskapet ble for første gang introdusert i fjorårets sesong. Tre løp i sesongen ble utvalgt til å ha et 100kilometer langt løp på lørdagen som utgjorde startrekkefølgen mot søndagens løp.

Formatet ble tidlig møtt med krass kritikk fra team, eksperter og fans men har nå etter fire løp vist seg å være et suksessfullt konsept. Med justeringene som ble innført før årets sesong - der åtte poeng blir fordelt over de åtte første plassene - har også teamene utrykt et ønske om å ekspandere formatet til seks løp allerede neste sesong.

Forrige tirsdag ble det avholdt en avstemning mellom lagene, Formula One Managment (FOM) og FIA om å ekspandere formatet med tre løp. Avstemningen gikk ikke gjennom da FIA satt seg på bakfoten.

For at avstemningen skulle gå gjennom trengte de et «simpelt flertall», det vil si 25 av 30 stemmer. Per nå er det kun lagene og FOM som er enige om ekspansjonen.

Kilder indikerer at FIA-president, Mohammed Ben Sulayem, som også ledet møtet fortalte at han kun var villig til å gå med på ekspansjonen om FIA får et økonomisk bidrag. Sulayems ståsted førte til sinne blant noen av deltagerne, men FIA gikk med på å utforske hvordan ekstra sprintløp vil på virke personell tilknyttet FIA før de revurderer ekspansjonen.

Emilia-Romagna Grand Prix var det første av tre sprintløp som skal kjøres i årets Formel 1-sesong. Neste sprintløp skal gå på Red Bull Ring under Østerrike Grand Prix senere i sommer.

Powered by Labrador CMS