Formel 1-bilene i aksjon på COTA forrige sesong. I år vil også F1 Academy kjøre her.

Formel 1s nye kvinneserie kjører kun en helg under F1-paraplyen

F1 Academy har lansert sin første løpskalender, men de vil ikke være så assosiert med Formel 1 som navnet skulle tilsi.

Publisert

FORMELBIL: Serien skal kjøres på Formel 4-nivå, og målet er å hjelpe kvinner frem til Formel 3, Formel 2 og til slutt Formel 1. Hver av de totalt syv løpshelgene inkluderer tre løp, og det er totalt femten førere som skal delta fordelt på fem team som allerede deltar i F2 og F3. Nærmere bestemt er det teamene MP Motorsport, Carlin, ART Grand Prix, Campos og Prema som vil delta i serien.

Det hele starter på Red Bull Ring fra 28. til 29. april, før man gjennom sommeren er innom Valencia, Barcelona, Zandvoort, Monza og Paul Ricard. Sesongen avsluttes i Austin i oktober etter et nesten tre måneders langt opphold fra nest siste løpshelg i slutten av juli.

Serien skal altså kun kjøre sammen med Formel 1-sirkuset den siste løpshelgen. Det til tross for at W series, som tidligere har kjørt alle sine løp under F1-paraplyen, går en svært usikker, fremtid i møte.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!



Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS