Oliver Solberg over det legendariske hoppet i Höljes. Rallyføreren har vist at han ikke har glemt gamle rallycrosskunster.

Første Höljes-dag er unnagjort – Oliver og Martin topper listene

Og det er mange nordmenn som viser muskler under årets største rallycrosshelg.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Første dag er unnagjort av EM-runden i rallycross i svenske Höljes, som selv uten VM-status gjerne anses som den største rallycrosshelgen i året, både for deltakere og fans.

RALLYCROSS: Første dag er unnagjort av EM-runden i rallycross i svenske Höljes, som selv uten VM-status gjerne anses som den største rallycrosshelgen i året, både for deltakere og fans.

For det er EM-klassene i RX1 og RX3, tidligere kjent som Supercars og Super1600, som er trekkplastrene, i tillegg til RX2e som en supportklasse ved siden av, og det kryr av nordmenn på startlistene. Og jammen leverer ikke de aller fleste varene også, i søkkvåte forhold som gradvis har tørket opp gjennom dagen.

I toppklassen er det norsk-svensk i tet, for WRC-profilen Oliver Solberg har virkelig imponert i sitt rallycrosscomeback - og attpåtil hans EM-debut i rallycross. Han klinte til med raskeste tid etter første omgang, og fulgte opp med en tredjetid i andreomgang. Dette er nok til at han topper listene etter lørdagens kjøring, før det fortsetter med tredjeomgang, det nye progresjonsløp, semifinaler og finaler søndag.

Andreas Bakkerud i tett kamp med regjerende verdensmester Johan Kristoffersson.

Norsk Audi-trio henger på

Blant de helnorske er det Sondre Evjen som har imponert mest og ligger på en femteplass foreløpig. Andreas Bakkerud ligger også hakk i hel på en sjetteplass etter en sjette- og fjerdetid etter to innledende omganger.

Audi-comebacket for bergenseren åpnet med en knalltøff duell mot verdensmester Johan Kristoffersson, som Bakkerud kom unna fra - men med glatt bane og tidstap i knuffingen gjorde at tiden ikke ble ideell.

Ellers henger også Ole Christian Veiby i stroppen med en 10. plass foreløpig. Av nordmenn utenfor progresjons- og semifinalemuligheter foreløpig finner vi Tom André Sætnan på 14. plass, Sivert Svardal på en 18. plass og Frank Valle på en 20. plass.

Marius Solberg Hansen imponerer i Höljes, og sammen med Martin Kjær har de virkelig spisset albuene sine mot europaeliten i RX3-klassen

Dobbelt norsk

Hvis vi går over til RX3, så er det dobbelt norsk i tet. For vestfoldingene Martin Kjær og Marius Solberg Hansen har begge satt de dominerende østeuropeerne på plass her i nordiske trakter, hvor Kjær har en ledelse med ett poeng på Solberg Hansen etter lørdagens to omganger.

De har én omgangsseier hver og har laget seg en ørliten luke til belgiske Kobe Pauwels på tredjeplass. Ellers er ikke Espen Isaksætre hektet nevneverdig av med sjetteplassen etter lørdagen, mens Anders Hansen også henger med på en niendeplass.

Utenfor progresjonsmulighet ligger Guttorm Lindefjell på en 14. plass, mens Per Magne Svardal dessverre ligger helt sist etter brutt førsteomgang, etterfulgt av at han ikke kom til start i andreomgang.

Powered by Labrador CMS