Mercedes hadde gode starter og gjorde livet surt for Max Verstappen inn i første sving. Men George Russell (venstre) måtte bryte med motorhavari, mens Lewis Hamilton (høyre bak Verstappen) måtte innse at han til tross for sterkt løp personlig fortsatt er milevis bak tempoet til Verstappen og Red Bull.

Australia Grand Prix:

Fortsatt uvenn med bilen tross årets første pallplass

Det har gått 1,5 år siden forrige gang Lewis Hamilton vant et løp. Han jubler for søndagens andreplass, men er fortsatt langt ifra fornøyd med bilen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Etter to femteplasser og relativt anonym kjøring så langt i år var Lewis Hamilton tilbake på seierspallen med en solid andreplass, og hans første pallplass siden Brasil Grand Prix i fjor der han da hadde tatt tre andreplasser på rad.

FORMEL 1: Etter to femteplasser og relativt anonym kjøring så langt i år var Lewis Hamilton tilbake på seierspallen med en solid andreplass, og hans første pallplass siden Brasil Grand Prix i fjor der han da hadde tatt tre andreplasser på rad.

Men vi må tilbake til Saudi-Arabia Grand Prix for nesten 1,5 år siden sist den syvdoble verdensmesteren stod øverst på pallen.

Lewis Hamilton.

Overrasket seg selv

Mercedes fant åpenbart bedre fart i Australia enn hva de har vist i de to foregående løpene denne sesongen, selv om det var lite å gjøre med Max Verstappen i tet. Men både Hamilton og teamkompis George Russell hadde begge gode starter og ledet løpet på et tidspunkt, før Russell måtte bryte med tekniske problemer mens Hamilton ikke kunne stå imot presset fra Max Verstappen.

– Det var skikkelig uheldig for George i dag, noe vi må se nærmere på. Påliteligheten vår har generelt vært veldig bra, så det er skikkelig uheldig. På den andre siden er det veldig bra å kunne få de poengene vi fikk i dag. Jeg regnet virkelig ikke med å bli nummer to i dag, sier Hamilton etter løpet.

Overfor Viaplay utdypet han at han øynet en mulighet til å snappe seieren fra Verstappen med de kontroversielle restartene på slutten av løpet etter massekaoset som utspant seg to runder før slutt.

– Jeg hadde et håp. Alt handlet om starten. Men jeg hadde ikke noe grep. Jeg håpet på en ny restart igjen etterpå, men det skjedde ikke uansett, konstaterer han.

– Føler meg frakoblet

Hamilton mener helgens resultat og løpsutvikling gir dem mange gode svar med tanke på hvilke utfordringer som teamet har med bilen. Mercedes dominerte sporten fullstendig gjennom 2010-tallet fram til Verstappens VM-gull i 2021, men siden regelendringen i fjor har de ikke vært til å kjenne igjen. George Russels seier i Brasil i fjor er den eneste storpokalen som Mercedes har tatt i løpet av det siste året.

Samtidig sliter Hamilton med å være kompis med bilen selv om søndagens resultat var positivt for ham personlig.

– Jeg føler meg fortsatt ikke komfortabel i bilen – jeg føler meg frakoblet fra den og forsøker å kjøre den på en best mulig måte med den følelsen, men jeg tror det er et tidkrevende prosjekt, sier Hamilton.

Powered by Labrador CMS