Fra skiskyting og bilcross til Supercar-drøm i oppfyllelse

– Da man var liten og så på de store rallycrossløpene, så tenkte man jo at det var litt umulig å komme seg dit sjøl.

Publisert

Men nå står han der altså. Ben-Philip Gundersen har de siste årene fått opplevd mye over flere steder av verden bak et rallycrossratt. Men da han og teamet JC Raceteknik tirsdag offentliggjorde at han skal kjøre Supercar i Rallycross-EM i år, så kunngjør han en av sine største guttedrømmer.

Ben-Philip Gundersen, her sammen med teamsjef JC Raceteknik i førersetet på en Audi S1 fra EKS, som både har VM-gull fra 2016 og EM-gull fra 2019 på CVen. (Foto: JC Raceteknik)

Men nå står han der altså. Ben-Philip Gundersen har de siste årene fått opplevd mye over flere steder av verden bak et rallycrossratt. Men da han og teamet JC Raceteknik tirsdag offentliggjorde at han skal kjøre Supercar i Rallycross-EM i år, så kunngjør han en av sine største guttedrømmer.

Nå er han bare ett steg unna VM-klassen, og fra barndommen av var det nettopp EM som var den store guttedrømmen for alle som likte å sladde ute på en bane.

– Det er jo jævlig artig å klare det da, sier Ben-Philip Gundersen til Parc Fermé, åpenbart stolt over å kunngjøre at han er Supercar-fører i 2020.

– Du la jo grunnlaget i bilcross, først og fremst. Turte du den gang å drømme om noe slik?

– Klart, da man var liten og så på de store rallycrossløpene, så tenkte man jo at det var litt umulig å komme seg dit sjøl. Men det var først etter at jeg hadde kjørt bilcross og kommet meg over i rallycross og så at jobben vi gjorde også ga resultater, så begynte jeg å skjønne at det var mulig å kunne komme seg videre, sier Gundersen videre.

Aktiv skiløper i barndommen

Men det var ikke nødvendigvis bilcross han startet med. Da han var seks år, så var også aldersgrensene i gokart satt såpass ned at han kunne få kjøre gokart. Og selv om flere rallycrossprofiler i dag, som blant annet Thomas Bryntesson og Sivert Svardal, kommer fra gokart, så skulle ikke dette forme Gundersen som bilsportutøver alene.

– Jeg syns det jo ble litt kjedelig etterhvert jeg da. Så da ble det heller cross etter det. Men så dreiv jeg også med fotball, ski, skiskyting og mye rart samtidig på den tia. Det var bra skimiljø her og jeg dro rundt og deltok på mange renn en periode, for å finne snø både tidlig og seint på sesongen. Så blei det jo jævlig slitsomt å gå på ski etterhvert også, da, humrer «BP».

– Så grunnlaget for den fysiske formen er med andre ord ganske god?

– Det er i alle fall ingen ulempe å ha det grunnlaget. Samtidig er jeg nok i den dårligste formen på lang, lang tid nå. Det har vært mye kjøring de siste to årene, men ved siden av det har det vært mye jobbing. Jeg kan jo ikke leve av dette enda, så da må man trå til på jobben. Så viktig å få opp treninga nå som man stepper opp satsinga på kjøringa, konstaterer han.

Derfor er han på mange måter glad for at det er færre løpshelger i år enn i fjor. Kombinert med både vinterserien og RallyX Nordic, i tillegg til hovedsatsingen i RX2 hvor han tok sølvmedalje, så ble det totalt 18 løp i 2019.

Glad for å kjøre færre løp

Dette er bilen som Ben-Philip Gundersen mest sannsynlig skal kjøre i år, en Audi S1 her manøvrert av Robin Larsson på Estering i fjor. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

EM i Supercar består av fem runder, som han skal kjøre med en Audi S1 eid av JC Raceteknik - som han da leier. I tillegg håper han at budsjettet kan strekkes til at han får kjørt en og annen runde i RallyX Nordic.

Den norske runden, som går på hjemmebane på Finnskogbanen, står høyt på ønskelista. Budsjettet er satt nok til at han kan si at han skal kjøre full EM. Men han trenger fortsatt større romslighet for å kunne teste mer og også tåle litt større skader som har sine kostnader. Men 

– Jeg liker jo å kjøre konkurranse, men samtidig er det fint å ha tid utenom nå - i alle fall når man ikke lever av det. Det har vært jævlig mye farting og veldig hektisk de siste par årene, men nå kan jeg bli flinkere til å trene og holde det i gang sjøl, sier Gundersen.

– Kan du leve av rallycrossen en dag, tror du?

– Akkurat nå ser det jo vanskelig ut uansett. Samtidig så trodde jeg jo en gang at vi aldri skulle komme hit vi er nå. Så man veit aldri. Drømmen er jo så klart å leve av det. Men det drømmer vel alle om, sier han ettertenksomt.

Powered by Labrador CMS