Fra talentkonkurranse til cupseier blant de yngste rallycrossførerne

Ole Henry Steinsholt har hatt en svært hektisk uke. Søndag avsluttet han et positivt 2018-år med totalseier i juniorcupen i rallycross.

Publisert

Karrieren til 16-åringen fra Odberg utenfor Larvik har skutt fart denne sesongen. Etter å ha gått gradene i crosskart har han det siste året satset for fullt med bil med tak på etter at han fikk smaken på rallycross i England i fjor.

Ole Henry Steinsholt i finalen på Gardermoen i juniorklassen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Karrieren til 16-åringen fra Odberg utenfor Larvik har skutt fart denne sesongen. Etter å ha gått gradene i crosskart har han det siste året satset for fullt med bil med tak på etter at han fikk smaken på rallycross i England i fjor.

I tillegg vant Steinsholdt også juniorlandsfinalen i bilcross i år. Progresjonen har derfor vært såpass stor at han også ble plukket ut som én av fem kandidater til Bilsporttalentet 2018, som der vinneren kåres i begynnelsen av desember.

Vanskelig sesong

Før den tid hentet han sin første sammenlagtseier etter å ha blitt nummer to bak Trond Simen Larsen i finalen på Gardermoen søndag i sin Honda Civic. Juniorklassen inngår ikke offisielt i NM, men har sin egen prestisjefylte cup med godt over 20 faste deltakere denne sesongen.

– Trond Simen har kjørt helt rått til helga, og egentlig har sesongen vært ganske plundrete. Men det gikk til slutt! Veldig moro, utbryter en glad og lettet Steinsholt etter målpassering.

Fikk farta i kroppen

Onsdag og torsdag stod talentkonkurransen på Vålerbanen på menyen. En noe uvanlig oppladning til en rallycrosshelg, der dagene på Vålerbanen bestod i kjøring med Porsche Cayman GT4, Speedcar, gokart og Shortcar, i tillegg til en tøff fysisk test på torsdagen.

Den fysiske testen på Bilsporttalentet var beinhard for alle, også Ole Henry Steinsholt. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Veldig lærerikt! Jeg lærte utrolig mye både av jury og de andre konkurrentene. En god oppladning til finalen i helga. Man fikk farta i kroppen med en gang, ser Steinsholt til Parc Fermé.

Samtlige deltakere har gjerne hvert sitt høydepunkt av øvelser og opplevelser under talentkonkurransen. Steinsholt kjente også på gleden av å prøve nye ting.

– Det var det mest ukjente som var høydepunktet for meg. Først og fremst gokart og Porsche, sier 16-åringen.

Powered by Labrador CMS