Selv om Charles Leclerc hele tiden lå der som en trussel mot slutten, så framstod Max Verstappen som om han hadde full kontroll på Miami Grand Prix.

Fysisk utmattende innsats måtte til da Verstappen revansjerte seg igjen

Og nå knappes det inn mesterskapet både blant førere og team.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det piplet svette over en lav sko da førerne klatret ut av bilene etter 57 glodvarme og knalltøffe runder rundt den helt nye Formel 1-banen rundt Hard Rock Stadium i bydelen Miami Gardens. For med godt over 30 grader i lufta og et raskt og intenst løp måtte førerne virkelig holde ut i Miami, både fysisk og mentalt.

Lenge virket løpet nokså lite innholdsrikt med få forbikjøringer og ellers lite dramatikk - selv om vi ble vitne til en rekke ulike pitstrategier uten at det utgjorde det store.

Men da Lando Norris kolliderte med Pierre Gasly kom det en sikkerhetsbil som for underholdningsverdien sin del var å betrakte som kjærkommen, da dette satte fyr på nye pitstrategier igjen, i tillegg til at feltet fikk samlet seg igjen.

Max Verstappen var tydelig sliten etter målgang. Det var han ikke alene om.

For Max Verstappen hadde et forrykende løp og full kontroll på løpet helt fra start. Charles Leclerc ødela dekkene sine tidlig i forhold til Verstappen, men Leclerc fikk tent liv i en ny seiersmulighet med sikkerhetsbilen. Likevel fikk Leclerc aldri satt inn det siste støtet som måtte til, og med to seire på rad har Verstappen nå virkelig revansjert seg etter at han brøt to av årets tre første løp med tekniske problemer.

I samme moment som sikkerhetsbilen ble sendt ut, så valgte Sergio Perez og Red Bull å ta et lynraskt pitstopp for å utnytte den reduserte farten på banen med sikkerhetsbilen, i håp om å ta igjen Carlos Sainz jr. som hadde tilsynelatende god kontroll på tredjeplassen.

Og spanjolen holdt unna for meksikaneren og berget dermed to pallplasser for Ferrari. Men med Perez på fjerdeplass tok Red Bull totalt sett mer poeng enn Ferrari, og nå skiller det bare seks poeng i Konstruktør-VM.

Samtidig har Verstappen med seier og raskeste runde tatt inn på med åtte poeng i sammendraget, der Leclerc holder ledelsen med 19 poengs forsprang på nederlenderen.

Parc Fermé kommer med mer…

Powered by Labrador CMS