Formel 2, Spania - kvalifisering:

Godt utgangspunkt på kvalifiseringen til den spanske Formel 2-helgen

Kvalifiseringen har ofte vært Dennis Haugers store akilleshæl, men fredagens kjøring i Barcelona kan karaktiseres som oppløftende for nordmannen.

Publisert

FORMEL 2: Dog skal man ikke bli helt historieløs for kvalifiseringene i både Bahrain og Baku var bedre med henholdsvis fjerdetid og femtetid, men med softdekkene så ting ut til å stemme bedre for Dennis Hauger under kvalifiseringen på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Som kjent for mange; det gjelder å være innenfor topp 10, ettersom startrekkefølgen til sprintløpet lørdag snus på de ti beste fra kvalifiseringen, og både i Jeddah og i Monaco havnet Dennis utenfor disse mulighetene. I Australia tjente han godt på å bli nummer 10, da det ga han beste startspor i sprintløpet.

Blokkert av Pourchaire

Hauger hadde lagt en plan på tre såkalte «pushrunder», hvor man optimaliserer dekktemperaturen og gjør seg klar til å makse det man kan på én enkeltrunde. Etter første «push» plasserte han seg inn til en høyst akseptabel fjerdetid, med veldig små marginer både foran og bak seg på resultatlista, og mye tydet på at en tiendeplass i alle fall var innenfor rekkevidde med dette tempoet.

På andre forsøk, like før det gjenstod et kvarter av økta, så plasserte han seg på en midlertidig bestetid, og etter en nedkjølingsrunde skulle han gå på en tredje runde mens det var lite trafikk ute på banen. Konsekvensen av det er at banen teoretisk kan bli raskere helt mot slutten, men samtidig minimerer han risikoen ved å få et siste forsøk avbrutt av eventuelle gul- eller rødflagg som ikke er sjeldent at skjer mot slutten i en kvalifisering.

Men på sitt tredje forsøk ble han blokkert av Theo Pourchaire i sving nummer tre, som ødela den siste muligheten han hadde på grunn av en forhåndssatte bensinmengden. Dermed måtte man vente over ti minutter i spenning for å se om denne bestetiden til Hauger ville holde.

Bearman imponerte igjen

Den holdt lenge, men ikke helt inn. Flere førere plasserte seg foran på tampen, uten at kvalifiseringen ble avbrutt av noen avkjøringer, men tiden stod seg til en midlertid sjetteplass. Dommerne skulle også se nærmere på Pourchaires blokkering av Hauger, men i skrivende stund er det ikke bestemt om franskmannen får en straff.

Bakus store stjerne, unge Oliver Bearman, imponerte stort på kvalifiseringen igjen. Prema-føreren var igjen raskest, 77 tusendeler foran Enzo Fittipaldi som også viste et imponerende tempo. Jack Doohan endte på tredjeplass, drøye tidelet bak Bearman.

Om sjetteplassen består betyr det femte startspor i sprintløpet lørdag og da følgelig sjette startspor i hovedløpet søndag for Hauger.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS