Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Grov Dennis-tabbe sendte ham og resten av teten rett i barrieren

Nordmannen ødela for seg selv og skapte enmiserabel trekkspilleffekt i restarten helt på tampen av lørdagens sprintløp.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Dennis Hauger hadde en kjempestart på sprintløpet i Baku og kjørte seg opp fra sjetteplass til ledelse gjennom den aller første runden og holdt presset fra franske Victor Martins bak seg gjennom store deler av løpet.

En sikkerhetsbilsituasjon seks runder før slutt, etter at Roy Nissany havnet i veggen, sørget for en ny restart med bare tre runder igjen etter at banen av ryddet opp. Dette var løpets andre restart, etter at Hauger hadde mestret første restart med bravur.

Her gikk det galt, hvor Dennis bommet på bremsingen og tangeringspunktet i første sving og endte i barrieren på yttersiden. Bak Hauger fulgte Martins som selv endte i veggen, som igjen ble truffet av Haugers teamkompis Jehan Daruvala som skled under Martins og ble værende der. I tillegg brøt Theo Pourchaire, Arthur Leclerc og Jack Doohan i utgangen av første sving.

– Han klagde på radioen at sikkerhetsbilen kjørte sakte og mistet temperatur i dekkene. Han understyrte, og klarte ikke svingen. Dekkene hadde nok mistet temperatur. Du er jaget, og du kan ikke gå for forsiktig inn. Da blir du passert. Det er bare veldig synd på han. Det er tøft mentalt og få et sånt slag i ansiktet, det er bare å reise seg igjen så er det et løp i morgen, sier manager Harald Huysman til Viaplay.

– Hvordan går det med Dennis?, spør Viaplay-reporter Joakim Skogvold.

– Han har det fryktelig vondt. Og fysisk har han litt vondt i høyrehånden, sier Huysman.

Dette var punktumet på et enormt mannefall i løpet. Totalt 11 førere brøt til slutt, det vil si halve startfeltet.

Prema-fører og morgendagens polesitter Oliver Bearman kom seg i ledelse rett før sikkerhetsbilen ble kalt ut, og tok med det sin første Formel 2-seier foran teamkollega Fredrik Vesti. Jak Craword tok tredjeplassen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS