GT3-drømmen holdt på å rakne - men nå har Marcus omsider fått et godt fotfeste i klassen

Marcus Påverud lurte på om GT3-karrieren var over før den hadde begynt. Til syvende og sist er han glad for at han endte opp i et litt mindre prestisjetungt mesterskap.

Publisert

Før sesongen ble det annonsert en spennende satsing i beintøffe tyske GT-mesterskapet ADAC GT Masters, som skulle bli Marcus Påveruds første steg inn i GT3, kanskje den mest utbredte enkeltklassen i verden hvor man etterhvert kan leve av bilsporten. JAS Motorsport, som forvalter Hondas fabrikksatsing i GT3-sammenheng, så spennende muligheter i Påverud og fant en plass hos Fugel Sport hvor han skulle få sjansen mot flere GT3-førere av høyt internasjonalt kaliber.

Men Påverud mistrivdes og fant seg aldri i rette hos teamet, og beskriver det hele som «en tung start» på året. Store uenigheter om planer og struktur gjorde at Påverud i stedet valgte å sette hardt mot hardt og stille krav, noe som endte med at han fant døren ut selv på egenhånd - i visshet om at risikoen for å avbryte en slik kontrakt kan være at han ikke får den samme GT3-sjansen en gang til.

– Vi fant ganske raskt ut at dette ikke kom til å fungere. Så da ble det etterhvert litt mas om hvordan man skulle finne ut av dette. Jeg har jo et lite budsjett i utgangspunktet, så det ble litt stress med å finne noe, selv om jeg hadde mange gode tilbud jeg kunne gå for. Men jeg måtte jobbe hardt for å finne noe som passer, sier Marcus Påverud til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS