Gullet er omsider i boks for «BP» – men han har fortsatt mer å kjøre for

Mye skulle til for at det ikke ble gull i nordisk rallycross for Ben-Philip Gundersen. Sesongen er imidlertid ikke over.

Publisert

25-åringen fra Gjesåsen har virkelig knekt koden med spec-bilene «Supercar Lites», som er identiske rallycrossbiler med firehjulsdrift og cirka 300 hestekrefter. Internasjonal kalles klassen for RX2, mens den kalles for Supercar Lites i nordisk sammenheng.

(Foto: Jan-Kåre Rafoss)

25-åringen fra Gjesåsen har virkelig knekt koden med spec-bilene «Supercar Lites», som er identiske rallycrossbiler med firehjulsdrift og cirka 300 hestekrefter. Internasjonal kalles klassen for RX2, mens den kalles for Supercar Lites i nordisk sammenheng.

Og det er i nettopp nordisk sammenheng at Gundersen har vært i en klasse for seg. Hans første internasjonale medalje kom med bakhjulsdrevne biler i EM i 2016, og tre år senere er det nordisk gull som gjelder.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen og det er herlig å kune ta dette gullet. Sesongen begynte tøft i det løpet og det har vært noen tøffe kamper gjennom sesongen. Men utover sesongen har vi hatt høyt tempo og plukket bra med poeng, sier en svært godt fornøyd Gundersen etter finalerunden på Tierp øst i Sverige.

Tredjeplass i finalen

Gullet var faktisk sikret allerede før finalekjøringen. I internasjonal rallycross er det slik at du får poeng for hvordan du har prestert innledningsvis, der posisjonene i forkant av semifinale også gir mesterskapspoeng.

Gundersen toppet like gjerne listen etter de fire innledende kvalifiseringsomgangene, og da hovedrivalen Linus Östlund var såpass langt ned på resultatlisten, så var det teoretisk umulig for svensken å ta igjen åsnessokningen.

– Selv om det var en utrolig god følelse å vite at mesterskapet var i boks, så utsatte vi feiringen og holdt fokuset på løpet vi var midt oppi. Jeg hadde en god start i finalen, og tok alternativsporet tidlig for å jakte på de to i front. Vi tok innpå litt, men klarte ikke nå helt fram, så vi endte på en godkjent tredjeplass i løpet til slutt, sier Gundersen videre.

Fullt fokus mot Sør-Afrika

(Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Men han legger ikke beina høyt og anser sesongen som avsluttet. Tvert imot. For om cirka halvannen måned, så skal det kjøres et meget prestisjefylt løp utenfor Cape Town i Sør-Afrika. I den internasjonale RX2-serien er Gundersen også med og preger topplistene.

Han ligger nemlig an til bronsemedalje i den internasjonale serien. Han kan i teorien også ta sølvmedalje, men har heller mer enn nok med å passe seg for Frasier McConnell fra Jamaica, som ligger ni poeng bak før finalerunden

– Vi feirer bittelitt nå, men snart vil alt fokus ligge på RX2-avslutningen i Sør-Afrika, sier Gundersen.

Han ble forøvrig ikke eneste norske medaljør i Supercar Lites. Sondre Evjen inn til bronsemedalje i RallyX Nordic, og tok også en sterk andreplass i finalen på Tierp.

– Sesongen startet skikkelig bra for meg, men siden har det gått opp og ned. Farten har egentlig vært der, og tidsmessig har jeg vært helt i toppen sammen med Ben-Philip og Linus. Så å ta denne tredjeplassen er bra for teamet og alle rundt meg, oppsummer er Evjen etter Tierp.

Powered by Labrador CMS