Red Bulls juniorteam teller hele 14 førere. I tillegg til de som her er representert kom fredag Tim Tramnitz inn i det gode selskap.

Hauger under press for å beholde Red Bull-plassen

Det spisser seg til blant juniorførerne som i sine respektive sesongavslutninger kjemper om fornyet tillitt i Red Bulls juniorteam.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Torsdag ble Tim Tramnitz annonsert som ny Red Bull-junior. Tyskeren er teamkamerat med Martinius Stenshorne i R-ACE GP i Formula Regional Europa, og han har i likhet med nordmannen testet Formel 3 den siste uken. I tillegg ble nylig Formel 3-fører Pepe Marti en del av programmet. 

Red Bulls juniorakademi

 • Liam Lawson, Super Formula
 • Dennis Hauger, Formel 2
 • Ayumu Iwasa, Formel 2
 • Isack Hadjar, Formel 2
 • Enzo Fittipaldi, Formel 2
 • Zane Maloney, Formel 2
 • Jak Crawford, Formel 2
 • Sebastian Montoya, Formel 3
 • Pepe Marti, Formel 3
 • Arvid Lindblad, Italiensk Formel 4
 • Enzo Deligny, Spansk Formel 4
 • Sauto Arao, GB3
 • Enzo Tarncanichkul, karting

FORMEL 1: Torsdag ble Tim Tramnitz annonsert som ny Red Bull-junior. Tyskeren er teamkamerat med Martinius Stenshorne i R-ACE GP i Formula Regional Europa, og han har i likhet med nordmannen testet Formel 3 den siste uken. I tillegg ble nylig Formel 3-fører Pepe Marti en del av programmet. 

Stenshorne avventer forøvrig selv å gå inn i et juniorprogram - les mer om det her!

Selv om nye førere inn ikke akkurat tyder på at det skal kuttes i programmet er det like fullt det både Red Bull-rådgiver Helmut Marko og teamsjef Christian Horner har uttalt at vil være tilfellet. Det gjør at Dennis Hauger og de andre Red Bull-juniorene som er i programmet fra før er under press for å beholde plassen i Red Bulls juniorteam. 

Nå er spørsmålet bare hvor mange som får bli, og ikke minst hvem som går først ut dørene.

Favorittene til å bli værende

Liam Lawson som denne høsten har hoppet inn i AlphaTauri i Daniel Ricciardos skadefravær blir naturligvis værende i programmet. Unggutten skal fortsette som teamets test- og reservefører neste sesong i påvente av et eventuelt fast Formel 1-sete.

Ayumu Iwasa har gjort det best av Red Bulls Formel 2-førere denne sesongen, og det er ingen grunn til å tro at han vil forsvinne ut dørene. At han er støttet av Honda er også en fordel for japaneren, selv om dette blir mindre og mindre viktig jo nærmere vi kommer 2026 og Hondas exit fra Red Bull.

Britisk-svenske Arvid Lindblad ligger som nummer to i det italienske Formel 4-mesterskapet, kun et og et halvt poeng bak ledende Kacper Sztuka med tre løp igjen av årets sesong. Unggutten tester i disse dager Formel 3 med Prema-teamet. 

Enzo Deligny kom inn i juniorporgrammet før årets sesong, og supertalentet ligger på andreplass i spansk Formel 4 med seks løp igjen av sesongen i det som er hans første møte med formelbil-racing. Han vil sannsynligvis bli værende i programmet. 

Enzo Tarncanichkul fra Thailand er den eneste føreren i Red Bulls juniorprogram som fortsatt kjører gokart. Unggutten gjør det bra, og det er tvilsomt at han vil forsvinne ut dørene allerede før han har startet klatringen på formelbil-stigen. 

De usikre kortene

Vår egen Dennis Hauger er en av førerne vi ikke vet om får fortsette i programmet eller ikke. Åttendeplass i førermesterskapet med en løpshelg igjen av sesongen var ikke det man håpet på før årets sesong, og selv om unggutten ser ut til å ta en tredje sesong i Formel 2 uansett er det ikke sikkert at det blir med Red Bull i ryggen. Hauger er forøvrig den føreren som har vært lengst i akademiet.

Isack Hadjar har ikke all verdens grunn til å juble over sin rookie-sesong i Formel 2 som blant annet kun har gitt fire topp 10-plasseringer i hovedløpene. Franskmannen skal være godt likt av Helmut Marko, og før sesongen uttalte faktisk AlphaTauri-sjef Franz Tost at han ville få fritreninger for teamet, men fremtiden er likevel usikker for 19-åringen. 

Enzo Fittipaldi og Zane Maloney ble begge signert til Red Bull-akademiet i forkant av årets sesong. Fittipaldi ligger foran Hauger i førermesterskapet i det som er hans andre sesong i mesterskapet, mens Zane Maloney ligger som nummer ti i sin rookie-sesong. Skal vi tro uttalelser fra administrerende direktør i Rodin Cars, som nåm er majoritetseier i Rodin Carlin hvor de to har kjørt denne sesongen, ser ikke de to ut til å få fornyet tillit.

Etter å kun ha blitt nummer 13 og nummer 7 i sine to Formel 3-sesonger ligger det i år an til en 13. plass i Formel 2 for amerikanske Jak Crawford. Likevel har det blitt noen oppturer med tre pallplasser og en sprintseier. Om det holder til å bli værende i akademiet gjenstår å se.

Formel 3-fører Sebastian Montoya kom inn i programmet før årets sesong, og han har hatt en krevende rookie-sesong som resulterte i 16. plass i mesterskapet. Han hadde nok håpet på litt bedre resultater for å kunne fortsette hos Red Bull og ikke minst følge sin fars fotspor helt til Formel 1.

Sauto Arao kjører britisk Formel 3 hvor han med seks løp igjen av sesongen ligger nest sist med kun tre topp ti-plasseringer. Ungguttens fremtid i Red Bull vil i all mulig grad avgjøres av hvor stor påvirkning Honda har.

Powered by Labrador CMS