Dennis Hauger under Porschefestivalen på Rudskogen.

Hauger fortsatt usikker på planene for neste sesong:

– Hadde jeg visst det hadde jeg sagt det

Et tettpakket program ble avsluttet med en tettpakket dag på Rudskogen. I perioden fremover er det mye som skal på plass, blant annet neste års program, men det skjer i det minste innenfor landets grenser. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Dennis Hauger var ikke overraskende den store stjerna under helgens Porschefestival på Rudskogen. Nok en gang hadde tusenvis av bil- og motorsport-interesserte mennesker funnet veien inn portene, og mange av de ville veldig gjerne få et ord, en selfie eller en autograf fra Norges første og eneste Formel 2-fører.

RACING: Dennis Hauger var ikke overraskende den store stjerna under helgens Porschefestival på Rudskogen. Nok en gang hadde tusenvis av bil- og motorsport-interesserte mennesker funnet veien inn portene, og mange av de ville veldig gjerne få et ord, en selfie eller en autograf fra Norges første og eneste Formel 2-fører.

– Det er selvfølgelig litt å gjøre på en dag som dette med mye folk men det er ekstremt kult. Jeg tror det er over 10 000 mennesker her som går rundt og titter og heier så det har vært en kul dag selv om det er litt slitsomt, forteller Hauger til Parc Fermé.

Etter at all kjøringen var over tok unggutten seg tid til signering, bilder og selfies for alle som møtte opp til meet and greet, og det var tydelig at de fremmøtte satte pris på et møte med Hauger midt oppi den ellers storstilte festivalen som også markerte Porsches 75-års jubileum. 

– Det er sykt kult. Selvfølgelig ikke noe jeg forventet for noen år siden men det har jo gått bra og interessen har vokst så det har jo på en måte vært en kombinasjon som har vært ekstremt kul å være med på, så det å se så mange mennesker i dag når jeg først er på noe på norsk jord er veldig kult

Tre pallplasser

Det var ikke vanskelig å få øye på Haugers Porsche ute på banen.

Men Hauger var ikke bare til stede for å kaste glans over arrangementet og bruke tid på fansen. Han deltok først og fremst som gjestefører i Porsche Carrera Cup Skandinavia slik han også har gjort både på Rudskogen og på noen av de svenske banene tidligere, og ikke minst på Le Mans i sommer. 

Det var altså ikke første gang for Hauger, men inngangen var likevel ikke optimal. Fredag ble den planlagte treningen avlyst på grunn av tåke, og førerne gikk dermed rett inn i kvalifiseringen. Der ble det tredjeplass for Hauger, 13 små tusendeler bak Ola Nilsson som tok pole position.

I de totalt tre løpene som ble kjørt gjennom helgen ble fasiten for Hauger to andreplasser og en tredjeplass. I de to løpene han avanserte en plass skjedde det i starten, og etter det var det vanskelig å avansere ytterligere. Nevnte Nilsson vant alle tre løp fra sin pole position. 

– Jeg føler at om vi hadde fått litt mer trening før kval så hadde vi nok forhåpentligvis hatt en pole, og det hadde jo selvfølgelig gjort løpene mye lettere. Det er veldig vanskelig å kjøre forbi her med de bilene så det var ikke så lett å gjøre så mye mer enn det men to andreplasser og en tredjeplass er greit i forhold til at det er en så annerledes bil, sier Hauger. 

Men selv om Hauger ikke kjemper om noe mesterskap og at løpene ikke spiller noen stor rolle for hans karriere er det ikke sånn at et konkurransemenneske bare kan skru bryteren helt av.

– Jeg følte at jeg hadde god fart, spesielt nå mot slutten, og det gjør det selvfølgelig litt irriterende og surt når man er så nærme men de rundt meg kjemper om mesterskap. Det gjorde ikke jeg og jeg vil ikke være den som ødelegger noens mesterskap. Jeg vet hvor irriterende det er og hvor hardt man jobber for det så jeg har bare kost meg i helgen og tatt det som det kommer, og det har jo kommet ut veldig bra da med hele helgen, forteller Hauger som må stille opp i nye Porsche-løp i fremtiden for å ta sin første seier i mesterskapet. 

Hauger kjørte også i Carrera-cupen på Le Mans tidligere i år, men han kom langt lenger i løpene på Rudskogen enn det som var tilfelle i Frankrike.

Setter pris på å være hjemme

Selv om det nå venter en to måneders pause uten flere løp frem til sesongavslutningen i Abu Dhabi i November betyr ikke det at det er som noen ferie å regne for Hauger. 

– Det er jo selvfølgelig mye fysisk trening nå i tillegg til planlegging for neste sesong med sponsorat og alt rundt så det er jo mange ting som skal på plass uansett. Men det er deilig å gjøre det i Norge uten like mye reise og flyplasser, det er godt.

For det er mer enn trening som venter. Selv om mange nå tror at Red Bull-støtten nå ryker og at team Hauger vil gå for en tredje sesong i Formel 2 på egne bein er ingenting hugget i stein.

– Hadde jeg visst det hadde jeg sagt det, så vi får se, sier Hauger.

Men før det skal årets sesong avsluttes. Selv om det som nevnt venter en lang pause frem til årets siste løpshelg og at neste års planer sannsynligvis vil være fastlagt innen den tid er det likevel noe Hauger tenker på allerede nå. 

Manager Harald Huysman holder i trådene når det gjelder neste års planer, men Dennis er naturligvis den viktigeste brikken i det hele.

– Det ligger jo der hele tiden. Det er en daglig motivasjon holdt jeg på å si i forhold til trening. Vi «pusher» jo hardt og det er hard jobbing av banen også, så det er på hele tiden. Men det er deilig å kunne «disconnecte» litt og bare «resette» den knappen før det siste løpet. 

Men selv om sesongen er over har den i det minste kommet til et tidspunkt hvor det er mulig å se litt tilbake. Karrierens andre Formel 2-sesong har ikke gått som håpet, og fremtiden er usikker selv om det ser ut til at det går mot en tredje sesong i mesterskapet. 

I den grad tidspunktet i sesongen og den store interessen og støtten han opplever på hjemmebane gir en mulighet til å ta et steg tilbake og se hva man faktisk har oppnådd er han likevel klar på at han sikter høyere enn som så.

– Det er kult å se tilbake på ting som har vært og se på hva man har gjort som ingen andre fra Norge har gjort. Så sånn sett er det jo veldig kult men vi har alle våre mål og vårt eget race så jeg vil jo selvfølgelig mer. Det er en god CV så langt og forhåpentligvis fortsetter den, avslutter Aurskog-gutten.

Powered by Labrador CMS