Helgens arrangement illustrerer noen av norsk rallys mest fundamentale problemer

Og da snakker jeg ikke om viljen til å arrangere løp eller innsatsen til de frivillige.

Publisert

For først kan vi egentlig ta av oss hatten for nettopp to ting; at noen ønsker og streber etter å sette opp et løp på så kort tid, og ikke minst det å skaffe en dugnadsivrig gjeng som stiller opp og holder humøret, til tross for et nokså ustabilt og til tider ufyselig vær. Jeg skulle gjerne laget en post hvor alle dere frivillige får hyllesten dere fortjener, og det skal jeg love å komme tilbake til ved en senere aktualitet.

Men vi skal altså til Bjerkesprinten. Og en ting er at tidsskjemaet nettopp strekkes og tøyes til det maksimale, slik det gjorde denne værmessig sure lørdagen i slutten av oktober. Slike forsinkelser er selvfølgelig gjenstand for frustrasjon når løpet ble tvunget til å avsluttes etter ni timers gjennomføring. Men hvilke arrangører opplever ikke forsinkelser i tide og utide? Uavhengig av forutsigbarhet for forsinkelsene eller ikke?

En annen ting er hvordan et løp blir lagt opp som sådan. Fra idé og planlegging til siste målflagget er viftet. For hvor gode forutsetninger har man for et vellykket arrangement når alt er skrudd sammen på under en måned? Det er viktig å påpeke at det er et åpent spørsmål, og ikke et retorisk spørsmål. Jeg skal ikke dvele for mye ved dette - men jeg lurer oppriktig på om man som arrangør virkelig klarer å ha full oversikt over alle detaljer og scenarioer i et løp som settes opp på så kort tid. Jeg vil i den forbindelse egentlig gi en uforbeholden hyllest til Bjørn Gulbrandsen og Oslo Motorsport som klarte å skaffe alt av godkjennelser og tillatelser til å arrangere Bjerkesprinten på kort tid i en tid hvor en global pandemi generelt skaper store usikkerheter i samfunnet og ikke minst utfordringene av hensyn til smittevern. Men jeg stusser over hvor god kontroll dere egentlig hadde...

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS