Matt Field, Chelsea DeNofa og Simen Olsen utgjorde pallplassene under Formula Drift-løpet i Utah denne helgen. Nå tilspisser mesterskapet seg, også mellom sportens to største profiler.

Helnorsk medaljekamp i verdens største driftingmesterskap

Fredric Aasbøs sjanser på sitt fjerde gull sakker akterut. I stedet er det Simen Olsen som er på skuddhold til å ta sin føste medalje i Formula Drift.

Publisert

Formula Drift - sammenlagt

1) Chelsea Denofa, Ford, 464

2) Matt Field, Chevrolet, 411

3) Simen Olsen, Nissan, 387

4) Fredric Aasbø, Toyota, 383

5) Aurimas Bakchis, Nissan, 355

6) James Deane, Ford, 337

7) Ryan Tuerck, Toyota, 328

8) Chris Forsberg, Nissan, 312

9) Dylan Hughes, BMW, 297

10) Kazuya Taguchi, Toyota, 272

DRIFTING: Atter en gang glapp semifinalen og en mulig pallplass og således årets første seier for Fredric Aasbø da Formula Drift gjestet den store motorsportparken utenfor Salt Lake City i Utah denne helgen. Med 13. plass på kvalifiseringen danket han ut Kyle Mohan og Travis Reeder fra Top 32 og Top 16, før han måtte gi tapt mot teamkamerat Ryan Tuerck i det som blir løpets kvartfinale, «Great 8».

Årets store nykommer helt i tetsjiktet, sørlendingen Simen Olsen, fortsetter derimot å seile i medvind og imponerte med en andreplass på kvalifiseringen. Det ga han på papiret enklere motstand gjennom sluttspillet, og nordmannen kom seg helt til semifinale.

Fredric Aasbø tapte mot teamkompis Ryan Tuerck i 8-delsfinalen. Med det tapte han også medaljeplassen i mesterskapet før finaleløpet utenfor Los Angeles gjenstår.

Der møtte han mesterskapsleder Chelsea DeNofa. Lenge var det jevnt, men Olsen gjorde en førerfeil under sitt chase, og med det endte det med semifinalen. Men på grunn av hans sterke kvalifisering var det Olsen som ble tildelt tredjeplassen i løpet, og med det var åretst tredje pallplass et faktum.

Olsen slo blant annet ut teamkamerat og teamsjef Aurimas «Odi» Bakschis i Top 16, som også hadde stor betydning for sammenlagtstillingen. Sørlendingen klatret nettopp opp til tredjeplass og bronsemedalje sammenlagt, mens Aasbø ramlet ned til fjerdeplass, kun fire poeng bak sin landsmann.

Én runde gjenstår av Formula Drift, og den kjøres i Irwindale utenfor Los Angeles i midten av oktober. Chelsea DeNofa, som tok sin tredje seier for sesongen denne helgen, leder med 77 og 81 poeng på nordmennene. Han må med andre ord ryke ut på første forsøk, og Matt Field bør også ryke ut relativt tidlig hvis det skal være et snev av håp for gull for enten Olsen eller Aasbø. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS