Her er de fem utvalgte til bilsportens prestisjefylte talentkonkurranse

Publisert
(Fotomontasje: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
(Fotomontasje: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

BILSPORT: Tradisjonen fortsetter når det kommer til å kåre årets bilsporttalent, titulert «Bilsporttalentet» i regi av Norges Bilsportforbund. Og etter at det ble en noe amputert utgave i fjor grunnet koronasituasjonen, så er de nå tilbake med en fullverdig konkurranse over flere grener hvor utøverne skal måles opp mot hverandre. Den som samlet sett scorer de beste resultatene og det beste totalinntrykket stikker altså av med denne gjeve tittelen.

Kjennetegnet til årets deltakere er at mange bilsportgrener er representert ettersom flere av dem kjører og hevder seg i mer enn bare én gren. Kun én av utøverne har også vært med tidligere. Det er altså Martinius Stenshorne (15), Marius Solberg Hansen (17), Emil Sivesind (19), Andrine Rafoss (17) og Nikolai Haldammen (19) som er de fem utkårede.

Egentlig var Dennis Hauger (18) også plukket ut, men grunnet Formel 3-forpliktelser kunne han ikke stille i år. Nåværende reservefører dersom en av de utplukkede tvinges til å stå over er racingfører Magnus Gustavsen.

I en pressemelding beskriver Norges Bilsportforbund de fem deltakerne slik:

Martinius Stenshorne er 15 år, og tilhører verdenstoppen i gokart. Nå er han i gang med å forberede seg til Formel 4-kjøring neste sesong. Stenshorne er på satsingslandslaget til Team Norway.

Marius Solberg Hansen er 17 år, og er en multikunstner som gjør det sterkt i både rallycross, rally og racing. Solberg Hansen var også med i finalen i fjor.

Emil Sivesind er 19 år, og hevder seg helt i norgestoppen i både rallycross og bakkeløp. Sivesind er på juniorlandslaget til Team Norway.

Andrine Rafoss er 17 år, og gjør det sterkt i både rallycross, bilcross og gokart. Rafoss var tatt ut til finalen i fjor, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av et tommelbrudd. Hun er på juniorlandslaget til Team Norway.

Nikolai Haldammen er 19 år, og er helt i norgestoppen i crosskart. Nå skal han også prøve seg i rally.

- Nivået på søkerne i år var skyhøyt, og det var som alltid vanskelig å plukke kun fem finalister. Det gror godt i norsk bilsport om dagen, og vi har mange spennende talenter – og fem av dem får vi altså møte i finalen på Bilsporttalentet 2021, sier sportssjef Atle Gulbrandsen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS