Her kliner Oliver til med flytende fransk på direkten

Solberg-familien har ikke rykte på seg for å være spesielt språkkyndige, men Oliver Solberg har åpenbart gjort hjemmeleksene sine. Bokstavelig talt.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I to år gikk Oliver Solberg på skole i Frankrike, på det velkjente FFSA-akademiet inne i Le Mans-området, før han nå har gått på rallykarrieren på heltid. Det ble tidlig klart at den norsk-svenske 20-åringen måtte lære seg fransk mens han gikk på skolen, og hva han hadde lært av språket mens de bodde i Monaco under pappa Petters glansdager i Rally-VM måtte læres opp på nytt.

Nå har ikke Solberg gått på skole på to år, men mye tyder likevel på at fransk-kompetansen har holdt seg godt. Parc Fermé-redaksjonen har dog ingen forutsetninger for å vurdere hans franske språkkvaliteter, men på sosiale medier tyder mye på at den franske fansen setter pris på at han uttaler seg på deres morsmål.

Dette kommer fram under intervjuet øverst i denne saken, som er gjort under Rally Monza sist helg hvor Solberg imponerte med en sterk femteplass totalt og soleklart karrierebeste i Rally-VM. Som nevnt, vi i redaksjonen er langt fra kyndige nok til å bedømme både hva han prater om og hvor godt levert det er, men i kommentarfeltet i sosiale medier tyder det på at språkføringen er høyst akseptabel.

Riktignok har både far og sønn Solberg klart seg nokså greit med å snakke andre språk opp igjennom årene, fortrinnsvis engelsk, selv om folkeoppfatningen i all tid har vært av et litt annet kaliber.

Powered by Labrador CMS