Her letter LMP1-bilen fra bakken i nesten 300 kilometer i timen

Nye videoklipp viser dramatiske scener opp Eau Rouge-Raidillon-bakken på Spa-banen sist helg.

Publisert

Det skjedde saker og ting under sesongåpningen i World Endurance, også kalt Langdistanse-VM, på belgiske Spa sist helg.

Det skjedde saker og ting under sesongåpningen i World Endurance, også kalt Langdistanse-VM, på belgiske Spa sist helg.

Det var store gledesscener i forbindelse med Toyotas oppskriftsmessige seier og deriblant Fernando Alonsos første VM-seier utenfor Formel 1. Men løpet bød også på særdeles stor dramatikk.

Nylig har det lekket nye videoklipp av den 20 år gamle Matevos Isaakyan fra Russland, som fikk en heisatur av dimensjoner opp den stupbratte og legendraiske Raidillon-bakken, også ofte bare kalt Eau Rouge etter elva som renner under svingen (hvis egentlige navn er Eau Rogue) i bunn av bakken.

En LMP1-bil kan anslås å ha cirka 280 kilometer i timen opp denne bakken, og når luften tar litt for mye tak under bilen, så er det bare å innse at man forblir passasjer og kan vente til reisen tar slutt og håpe på best mulig utfall.

Sikkerheten er som vanlig god i bilsport, og flere medier melder at 20-åringen kunne gå ut av vraket uten alvorlige skader.

En som dog ble alvorlig skadet på Spa samme helg, var Pietro Fittipaldi (21), barnebarn av Formel 1-legenden Emerson Fittipaldi. I videoen under kan du se hvordan det bråstopper for ham opp samme bakke som Isaakyan, og brasilianeren ble sendt til sykehus med kraftige skader i beinene.

Det er dog ikke snakk om varige mén, og Fittipaldi satser på å være tilbake bak rattet under Indycar-løpet på Mid-Ohio i sommer.

Powered by Labrador CMS