Josef Newgarden kunne bære «cowboy»-hatten med stolthet etter å sikret seier i dagens løp på ovalbanen i Texas.

Høydramatisk avslutning mellom de to Penske-lagkameratene – bare 66 tusendeler skilte de over mål

Det andre løpet i årets IndyCar-sesong gikk av stabelen på ovalbanen Texas Motor Speedway søndag kveld og bydde på dramatikk til tross for vanskelige baneforhold.

Publisert Sist oppdatert

XPEL 375 - Topp ti

(1 Josef Newgarden, Penske, 02:08:19,000

(2 Scott McLaughlin, Penske, +0,066

(3 Marcus Ericsson, Chip Ganassi, +1,353

(4 Will Power, Penske, +15,223

(5 Scott Dixon, Chip Ganassi, +15,673

(6 Jimmie Johnson, Chip Ganassi, +18,093

(7 Alex Palou, Chip Ganassi, +19,193

(8 Simon Pagenaud, Penske, +22,464

(9 Santino Ferruci, RLL Racing, +24,414

(10 Rinus Veekay, EC Racing, +25,484

INDYCAR: Årets andre runde i sesongen ble kjørt på ovalbanen Texas Motor Speedway i Fort Worth. Selv om baneforholdene for førerne ikke var optimale satt det ingen stopper for dramatikken i dagens løp.

Dagens første gulflagg kom da bilen til Alexander Rossi stoppet på banen med batteriproblemer. Amerikaneren kom seg tilbake til depotet og fikk ordnet opp i problemene. Dessverre for Rossi hadde han mistet for mange runder til å kunne kjempe om seier.

Dagens andre gulflagg kom da Delvin DeFrancesco var borti Takuma Sato. Sammenstøtet var nok til å sende japaneren i murveggen som og gjorde at løpet på nytt ble gulflagget.

Det innbydde til dagens første runde av depotstopp som slettes ikke ga McLaren-teamet noen fordel. Både Felix Rosenqvist og Pato O'Ward hadde problemer da de skulle stoppe i boksene sine, sistnevnte var og uheldig å kjørte på en av mekanikerne hans. Heldigvis for O'Ward og McLaren gikk det bra med mekanikeren.

Gulflagget skulle også by på problemer for Romain Grosjean som gjorde sin første start på ovalbane i dag. Grosjean måtte tidlig bryte med tekniske problemer men sier selv på sin Twitter-bruker at han tar lærdom fra de 100 rundene han fullførte.

Da løpet omsider var i gang igjen var det Kyle Kirkwood sin tur til å gå i veggen. Kirkwood forsøkte å passere DeFrancesco på utsiden av sving fire men kom for langt ut av idealsporet og sklei på gummirestene. Det gjorde at Kirkwood fikk en enveisbillett i murveggen som trigget dagens tredje gulflagg.

Da løpet skulle startes på nytt skulle det ikke ta lang tid før enda ett gulflagg kom ut. Igjen er nybegynneren DeFrancesco involvert i en hendelse som tar ut Indy 500-mester Helio Castroneves og Graham Rahal. Alle tre gikk fra bilene sine.

Etter et lengre opphold for å fjerne de tre vrakene var det de to Penske lagkameratene Josef Newgarden og Scott McLaughlin som tok føringen. De var fulgt tett av lagkollega Will Power. Men bak denne trioen var det nederlandske Rinus Veekay som lekte seg i toppen.

Det tok ikke lang tid før den unge nederlenderen tok ledelsen av løpet men det ble raskt klart at en konservativ tilnærming var temaet når løpet nærmet seg slutten.

Da dagens siste depotstopp var gjennomført slo McLaughlin og Newgarden til med full styrke. McLaughlin tok over ledelsen og med 42 runder igjen skulle det bli et rotterace mellom de to lagkameratene.

McLaughlin åpnet tidlig en luke på over ett sekund til teamkameraten sin, men Newgarden hadde et bedre løpstempo på dette punktet. Resten av løpet skulle gå uavbrutt og betød at McLaughlin ikke kunne gjøre en eneste feil.

Men selv om McLaughlin kjørte et nærmest perfekt siste stint var ikke tempoet hans bra nok til å holde Newgarden bak seg. På siste runde i siste sving slo Newgarden til med en kjempe-utgang. Det ble et dragrace nedover start og mål langsiden og McLaughlin taper løpet med bare usle 66 tusendeler.

Powered by Labrador CMS