Charles Leclerc foran teamkamerat Carlos Sainz jr. Mye tyder på at disse kan bli en farlig duo denne sesongen.

Red Bull falt sønder og sammen da Ferrari våknet fra en to år lang dvale

Rødt ble til gull i Bahrain da Charles Leclerc og Ferrari var tilbake på toppen av seierspallen for første gang på over to år.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Bomben smalt da tre av fire røde okser segnet om helt på tampen av sesongåpningen i Bahrain. Først rakner Pierre Gasly med en motorbrann, før alt skulle gå fullstendig ad undas for både Max Verstappen og Sergio Perez bare på de siste rundene

Verstappen jaget en solid Charles Leclerc som virkelig fikk den blodrøde Ferrarien til å fungere denne helgen før han plutselig måtte begynner å forsvare seg for Leclercs teamkamerat Carlos Sainz jr. Det viste seg å være store tekniske problemer for den regjerende verdensmesteren der motoren sa takk for seg bare to runder før slutt.

Og like etterpå tar også motoren til Verstappens teamkamerat kvelden, og med det ble denne søndagen en marerittkveld for hele Red Bull-systemet, om måtte nøye seg med AlphaTauri-fører Yuki Tsunoda med fire fattige trøstepoeng fra sin åttende plass.

Men i mål var det altså Leclerc som kontrollerte løpet inn, og fikk altså besøk av teamkompis Sainz jr. med en dobbeltseier for teamet. Lewis Hamilton sikret tredjeplassen i et løp hvor Mercedes ikke imponerte nevneverdig utifra hvordan de har dominert sporten det siste tiåret. Teamkamerat George Russell sikret fjerdeplassen, mens dagens definitivt største overraskelse også tilhører Ferrari.

For med Ferrari-motor under Haas sitt motor deksel kunne altså danske Kevin Magnussen og Haas juble for et fantastisk comeback med en femteplass. Ikke bare er dette Haas sine første poeng på godt over et år, men dette er også Magnussens første Formel 1-løp på over ett år, på en helt annen side av resultatlista enn hva han var i sitt siste år i 2020.

Jubel for Ferrari ble det også med Valtteri Bottas sterke innsats utover i løpet. Finnen er nysignert for Alfa Romeo, som kjører med Ferrari-motorer, og Bottas viste imponerende takter spesielt på kvalifiseringen. 32-åringen hadde i midlertid en dårlig start og tidlig utvikling på løpet, men kom seg godt tilbake mot slutten og var på rett sted til rett tid til å sikre seg sjetteplassen i løpet.

Dette er forøvrig Ferraris 85. dobbeltseier i Ferrari-historien. Sist dette skjedde er lenger tilbake enn til Singapore Grand Prix, forøvrig sist gang Sebastian Vettel tok sin foreløpige siste Formel 1-seier, med Leclerc på andreplass den gang.

For Leclerc sin del er det tredje gang han fikk høre nasjonalsangen i Formel 1-sammenheng. Hans to forrige seire kom også i 2019, med triumfer på Spa-Francorchamps i Belgia og på Monza i Italia.

Parc Fermé kommer tilbake med mer…

Powered by Labrador CMS