IndyCar-sesongen ble avsluttet med det komplette kaos

Gullmedaljen var allerede klar, men en skulle tro samtlige IndyCar-førere hadde alt å vinne da siste runden ble kjørt på ærverdige Laguna Seca.

Publisert Sist oppdatert

INDYCAR: Allerede sist helg ble gullmedaljen sikret for andre gang for spanske Alex Palou. Dermed skulle det bli en parademarsj for ham, mens en rekke andre førere hadde mye å kjøre om.

Det var svensk i pole position etter at Felix Rosenqvist leverte en knallsterk kvalifisering sent lørdag kveld norsk tid, men gleden var kortvarig for 32-åringen fra Värnamo. Men før løpet hans ble spolert skulle en rekke andre førere få løpene sine ødelagt.

Første sammenstøt skjedde allerede på første runde, og gjennom løpets 95 runder skulle det bli intet mindre enn syv avbrudd i løpet. På et tidspunkt hadde avbruddene vært så mange at selv sikkerhetsbilen måtte ha påfyll av drivstoff for å kunne fortsette. Det var helt klart åpenbart at siste dråpe skulle skvises ut av denne IndyCar-sesongen, og de fleste førerne skydde ingen midler for å komme seg opp og fram.

Ett av sammenstøtene var av helsvensk karakter, der Marcus Ericsson snurret Rosenqvist før han selv ble stående med kvalt motor. Rosenqvist punkterte i sammenstøtet og kjørte ut og ble stående i grusfella en sving senere.

Dermed var begge svenskene ute fra en potensiell topplassering dette løpet, og i stedet skulle vi få de vante navnene i tetsjiktet. Et godt timet pitstopp av Pat O'Ward med ditto uheldig timing for Palou stokket om på tetplasseringene, og som gjedda i sivet lå rutinerte Scott Dixon og lurte - før han helt på tampen kom seg opp i tetposisjon på best tenkelige tidspunkt.

Dixon, som var involvert i en smell helt i starten og fikk en straff for dette tidlig i løpet, en avgjørelse han var kraftig uenig i. Men Chip Ganassi-føreren tok seg sammen, kom seg i tet og sikret sin første seier på Laguna Seca - og hans 56. totalt i hans lange og innholdsrike IndyCar-karriere.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS