Inge (31) satser i Tyskland etter flere kjente videoklipp på nettet

Inge Hansesætre fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier da han mistet døra i 280 kilometer i timen. I år gjør han alvor av racingkarrieren på Nürburgring.

Publisert

Etter at han tok racinglisens som 25-åring i 2012, har han sporadisk deltatt i ulike løp med sin BMW E46 M3 hjemme i Norge. For mange er han i tillegg kjent for sine videoer på YouTube og Facebook med kjøring på Nürburgring i samme bil, både i form av over gjennomsnittlig raske rundetider, men også andre oppsiktsvekkende hendelser rundt verdens mest kjente motorbane.

Etter at han tok racinglisens som 25-åring i 2012, har han sporadisk deltatt i ulike løp med sin BMW E46 M3 hjemme i Norge. For mange er han i tillegg kjent for sine videoer på YouTube og Facebook med kjøring på Nürburgring i samme bil, både i form av over gjennomsnittlig raske rundetider, men også andre oppsiktsvekkende hendelser rundt verdens mest kjente motorbane.

– Det er blitt noen millioner visninger på Facebook og YouTube. Den filmen som er mest kjent er, flaut nok, av døra som faller av i 280 kilometer i timen, men jeg har heldigvis noen andre filmer som har blitt godt mottatt også, sier Inge Hansesætre til Parc Fermé.

Sjekk videoen øverst i artikkelen.

Vil kjempe i toppen

Men nå skal 31-åringen fra Aremark gjøre racingkarriere for alvor. 2018 blir året hvor han deltar i minst seks VLN-løp for Sorg Rennsport, samme team som nordmannen Oskar Sandberg kjørte gratis for i fjor.

VLN er kjent som tyske langdistansemesterskapet som også tiltrekker seg mange nordmenn både på startplata og på tribunen, og Hansesætre gjorde tre innhopp i serien allerede i fjor.

Målsetningen er at Hansesætre en dag får til å kjøre gratis på «Ringen», noe det har vist seg å være flere åpne muligheter for så lenge du er god nok.

– Det er også litt av tanken bak valg av klassen jeg skal kjøre i. Nivået er veldig bra og klarer jeg å imponere der kan det åpne seg nye dører for neste år.

Han skal kjøre en BMW 235i i Cup 5-klassen hvor samtlige biler er identiske. Og selv om det var først i fjor han fikk smaken på å konkurrere på Nürburgring, med noen innhopp i RCN og VLN for samme team, så har han håp om å kjempe helt der oppe.

– Jeg er ganske seriøs når det gjelder racingsatsingen min, og jeg har tenkt å gjøre så godt jeg kan med de midlene jeg har til rådighet. Målet for årets sesong er å være med i toppen av klassen min og forhåpentligvis vise meg frem nok til å få kontrakt med et team i 2019, sier 31-åringen.

LES OGSÅ: Langdistanseracing med et snev av legendarisk bakkeløpshistorie

LES OGSÅ: I år blir det gratis Porsche-kjøring på Nürburgring for Oskar

«Headhuntet» av Atle Gulbrandsen

Det at han har fått video-stempelet på seg har han tatt til sin fordel. For det at han har fått oppmerksomhet for kjøringen sin på nettet, åpnet også kontaktnettet hans i den tyske racingen.

– Før fjorårets sesong ble jeg kontaktet av Atle Gulbrandsen som hadde sett noen filmer av kjøringen min og synes jeg burde vurdere å prøve meg i VLN, sier Hansesætre.

Den profilerte kommentatoren og racingføreren bekrefter historien.

– Han kjører bra. Det er ikke ofte jeg legger merke til folk som skiller seg ut på inboard-videoer, men jeg så noe av hans kjøring fra Vålerbanen og ble imponert, sier Gulbrandsen.

Hanesætres seneste personlige rekord er syv minutter og 16 sekunder rundt selve Nordsløyfa på 20,8 kilometer. Én av de mest kjente videoene, foruten døra som faller av i høy fart, er da han setter sin daværende «pers» på 7 minutter og 25 sekunder til tross for mye trafikk.

I tillegg fikk han mye oppmerksomhet for kollisjonen i «Galgenkopf»-svingen før langstrekka, som spolerte et rekordforsøk som etter beregningene ville gitt ham 7:15.

Sjekk begge videoene under.

Powered by Labrador CMS