Isabell Rustad og Andrine Rafoss tok sine første seiere i Racing-NM i henholdsvis GT5- og GT4-klassen.

Jentene imponerte stort i sesongåpningen av Racing-NM

Det er ingen overraskelse at Isabell Rustad (16) og Andrine Rafoss (18) sine første seiere i Racing-NM ikke gikk upåaktet hen. Men det var duket for mange intense og spennende dueller på Vålerbanen denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: 170 førere var påmeldt og fant veien til Vålerbanen da årets første NM-runde i baneracing fant sted. Det ble en intens helg med mye kjøring helt fra fredag formiddag med treninger før det var duket og for kvalifiseringer og både to og tre finaler per NM-klasse gjennom lørdagen og søndagen.

I toppklassen som er slått sammen av GT+ og GT1 var det ingen overraskelse over at pallplassene stort sett ble preget av gamle kjenninger som Kai Roger Bakken, Jan Øivind Ruud og Joakim Ottersen.

I GT3 var det knyttet store forventninger til stjerneskuddet Marius Solberg Hansen i sin Volkswagen Golf GTI TCR, som han skal satse med i STCC denne sesongen, og 18-åringen fra Holmestrand - forøvrig regjerende GT4-mester - sikret også sin første seier i den norske GT3-klassen under løp 2.

Ellers ble det kvinnelig markering i GT4 og GT5. Nevnte Solberg Hansen har overlatt mye av sin oppskrift til rallycrosskometen Andrine Rafoss, som forrige helg tok sin første NM-seier i rallycross. Denne bedriften gjentok hun på første forsøk i baneracingen der hun tar tatt over Hansens Gull-Honda fra i fjor. Det ble også en andre- og tredjeplass for henne i de påfølgende løpene.

I GT5 var det et enorm startfelt, og de to første finalene ble splittet opp grunnet den store deltakelsen som ville overskredet antall tillate biler om man kjørte én finale av gangen. Men det var da A-finalene det handlet om, hvor det ble seire til Michael Arnestad, Mats Sølvberg og Isabell Rustad.

Sistnevnte fikk naturlig nok stor oppmerksomhet for sin seier; for ikke bare er hun datter av racinglegenden Tommy Rustad og med den oppmerksomheten det medfølger, men hun viste også en progresjon gjennom helgen som bygde opp en spenning om hvorvidt hennes første seier var like rundt hjørnet.

Foruten de norske GT-klassene så er det også NM og norgescup-status i en rekke andre klasser. I resultatlisten under finner du samtlige seire og pallplasser som ble sanket denne helgen. I linken nederst kan du gå rett inn til hovedkilden for tidtakning slik at du kan se alle resultater i detalj.

Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer og bilder fra helgens NM-åpning på Vålerbanen...

Powered by Labrador CMS