Johan jakter ny VM-seier ved å knuse hele STCC-feltet

Fra VM-seier i Belgia til STCC-hattrick. Johan Kristoffersson er tydeligvis en lei nøtt å knekke for tiden.

Publisert

Den 28 år gamle Arvika-gutten har vist seg som en multikunstner tidligere. Ikke bare vant han STCC i 2012 og den skandinaviske Porsche-cupen de to påfølgende årene, men han har også bronsemedalje i STCC fra i fjor, samtidig som han har bronse og sølv de siste to årene i rallycross-VM.

Foto: Tony Welam/STCC

Den 28 år gamle Arvika-gutten har vist seg som en multikunstner tidligere. Ikke bare vant han STCC i 2012 og den skandinaviske Porsche-cupen de to påfølgende årene, men han har også bronsemedalje i STCC fra i fjor, samtidig som han har bronse og sølv de siste to årene i rallycross-VM.

Selv om Kristoffersson har mer eller mindre vokst opp med baneracingen, så har drømmen alltid vært å gjøre suksess i rallycrossløypa. Men han hadde ikke glemt gamle kunster da han tok storeslem i finske Alastaro, som hadde runde fire, fem og seks i STCC. Hele 15 sekunder skilte ned til andremann og teamkompis Fredrik Blomstedt i det første racet, blant annet.

Erobret pallen

I kvalifiseringene tok også Kristoffersson tre av tre, og var mer eller mindre helt overlegen i sin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Hvis man kommer i vei fritt og får kjørt selv, så blir det en enkel reise. Vi hadde en fantastisk bra fart, og det hadde også mine teamkompiser, så vi tok hele pallen. En fantastisk helg for min del, og det kjennes helt enkelt superbra, fortalte Kristoffersson til stcc.se.

LES OGSÅ: Fersk standardklasse skal erobre en hel racingverden

Siste VM-runde, som gikk i Belgia, var det Kristoffersson som gikk til topps til. Til helgen fortsetter VM-sirkuset på den legendariske Lydden Hill-banen i Englna.d

Ved siden av racing og rallycross, har Kristoffersson også deltatt i en rekke rallyløp, kun for ren trening til rallycrossen. Den sterkeste prestasjonen skjedde kanskje under Numedalsrally i fjor, hvor han ble nummer to - kun 7,9 sekunder bak totalvinner Anders Grøndal.

Foto: Tony Welam/STCC

– Det å kjøre rally har gitt meg veldig god trening inn mot rallycrossen. Og det er ikke bare-bare for en rallycrossfører å hoppe inn i rally. Det ser du jo på Andreas (Bakkerud, journ.anm). Han kjører jo altfor sakte, flirte 28-åringen overfor Parc Fermé tidligere i år i forbindelse med lanseringen av det nye teamsamarbeidet med Petter Solberg.

LES OGSÅ: Petter Solberg bekrefter fabrikkstøtte fra VW

Vil ikke satse på rally

– Man lærer utrolig mye, og kjøringen jeg gjør med rally og rallycross er kun for å gjøre meg til en bedre rallycrossfører. Der har også EVEN Management og Erik Veiby vært til stor hjelp for meg, sier Kristoffersson, som er en del av det norske EVEN Management-opplegget.

– Har du noen drøm om å satse på rally en dag?

– Nei, da måtte jeg ha begynt tidligere, slik som Oliver og dem. Det er for vanskelig å komme inn i rallyen så sent nå, men til vinteren igjen skal jeg pushe på for å få mer rallytrening igjen, sier 28-åringen.

LES OGSÅ: Nordisk dominans i Belgia - årets første pallplass for Petter

Var stort skitalent

Og for ordens skyld, apropos vinter. Johan Kristoffersson var tidligere en meget habil langrennsløper, og gikk blant annet på skigymnaset i Torsby. Der gikk han blant annet med den svenske skistjernen Hanna Falk, og på startstreken konkurrerte han mot store navn som Teodor Peterson og Calle Halfvarsson. Sistnevnte slo han i sist siste skirenn, ifølge denne VG-saken.

– Jeg var vel et bra talent, men ved overgangen fra junior til senior, valgte jeg å satse på motorsport i stedet, sa Kristoffersson til VG tidligere i år.

Powered by Labrador CMS