Kartlesere får bryne seg bak rattet under Bakkeløp-NM

Flere spennende påmeldinger i forbindelse med bakkeløpshelgen på Lillehammer i slutten av april. To av de er mest vant til å sitte på høyresiden.

Publisert

I fjor skulle Anders Grøndals kartleser Roger Eilertsen få gleden av å kjøre på egenhånd. I år har Grøndal byttet kartleser til Marius Fuglerud, og samme prosedyre er altså gjentatt.

Marius Fuglerud. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

I fjor skulle Anders Grøndals kartleser Roger Eilertsen få gleden av å kjøre på egenhånd. I år har Grøndal byttet kartleser til Marius Fuglerud, og samme prosedyre er altså gjentatt.

Fuglerud skal selv få kjøre en Ford Fiesta R2T oppover bakken som går parallellt med bob- og akebanen ved Hunderfossen utenfor Lillehammer. 30-åringen fra Sylling i Lier har noe kjøreerfaring fra bilcross, men er først og fremst mest dreven med å sitte med noteblokka i hånda.

– Forventingene er egentlig bare å ha det moro hele helgen og komme seg til mål. Når jeg får et tilbud om å låne en bil, så kan jeg jo ikke takke nei, sier Fuglerud til Parc Fermé.

Mange år siden sist

Han har de siste årene lest for Håkon Sveen Frøslid, men fikk i år tilbudet om å lese for Grøndal, som kjører en Ford Fiesta R5 i toppklassen i NM. Selv har ikke Fuglerud noen formening om hvordan han kommer til å prestere opp mot konkurrentene i klassen for tohjulsdrevne rallybiler.

– Jeg har ikke peiling hvor jeg ligger i et feltet. Det er noen år siden jeg kjørte sist, og det var bilcross, flirer Fuglerud.

https://parcferme.no/annen-motorsport/nei-er-det-pa-tide-a-fa-ut-fingern-og-kjore-litt-nm-folkens/

Fuglerud er ikke den eneste kartleseren som skal slippe clutchen i bunn av bakken. 19 år gamle Thea Frydenberg fra Gjøvik har rukket å lese en rekke rallyløp, for det meste sammen med samboeren Kristoffer Bekkemellem.

Og når Bekkemellem tilbydde seg å låne ut bilen til kjæresten sin, så var hun ikke vond å be. Faktisk var planen at hun skulle kjøre Hurumsprinten, som egentlig kolliderte med bakkeløp-NM denne helgen.

– Jeg har alltid sagt jeg har lyst, så jeg tullet med at jeg kunne kjøre Hurumsprinten. Så sa han at jeg skulle få lov til det, og da fikk jeg også spørsmål om jeg heller ikke kunne tenkt meg å kjøre bakkeløpet, sier Frydenberg til Parc Fermé.

Drømmer om å kjøre rally en dag

Thea Frydenberg er mest vant til å sitte ved siden av samboeren Kristoffer Bekkemellem i rallybilen. Nå er det hennes tur til å få kjøre. (Foto: Privat)

I likhet med Fuglerud har hun kjørt litt bilcross, men har ingen erfaring i rallybil. Derfor skal dette bli en stor og spennende opplevelse også for Frydenberg, som skal kjøre en Ford Fiesta ST.

– Det er mye sommerfugler i mange, samtidig som det begynner å komme litt nerver, sier hun, én måned før det braker løs.

– Jeg har jo egentlig alltid hatt lyst til å prøve mer enn bare bilcross. Drømmen har alltid vært å kjøre rally, men vi får se hvordan det går i bakkeløpet først. Jeg har jo lyst til å flytte meg fra kartleserstolen til førerstolen, innrømmer hun.

Det er i skrivende stund 46 påmeldinger. Det betyr at arrangøren må ha minst 24 påmeldinger til i hende dersom NM-runden skal bli avviklet. Sjekk hvem som er påmeldt her!

Powered by Labrador CMS