Kilde til norsk nettsted: Derfor ser det ut til at Renault kjøper opp Alfa Romeo-teamet

Jakten på team for å utplassere sine juniorførere i tilspisser seg, flere ble nok overrasket over at Mick Schumacher havnet i Haas og ikke i Alfa Romeo. Kanskje har det sin helt naturlige forklaring.

Publisert

Eierforholdene i teamet vi i dag kjenner som Alfa Romeo har til dels vært uoversiktlig de siste årene. I 2016 solgte Peter Sauber og Monisha Kaltenborn teamet til Longbow Finance. Dette sveitsiske investeringsselskapet kontrolleres etter alt å dømme av svenske Karl-Johan Persson og Finn Rausing, med den erfarne bankmannen Raymond Bär som styreleder.

Til tross for at navnet bærer navnet til Alfa Romeo er, det italienske bilmerket bare inne som en tittelsponsor. Denne avtalen mellom Sauber Motorsport og Alfa Romeo ble forlenget ut året så sent som i oktober.

Mot slutten av fjoråret, kunne teamsjef Frederic Vasseur også melde at de vurderte sitt fremtidige samarbeid med Ferrari – noe det fleste nok så på som et utslag av frustrasjon over en svært vanskelig sesong. Nå kan det se ut som om uttalelsen kanskje var for å berede grunnen for noe som ifølge våre kilder har vært på gang siden midt i fjorårets sesong.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS