Knakk koden da han smugtittet på den lokale hovedrivalen

Ben-Philip Gundersen manglet godfølelsen. Plutselig fant han ut at det ikke var bilen sin feil.

Publisert

Han er i en god stim om dagen. Ben-Philip Gundersen har de siste par månedene samlet på gode resultater med seier på Nysumbanen i Danmark, andreplass under RX2-runden på Lånkebanen og seier i Höljes foran nesten 50.000 tilskuere.

Ben-Philip Gundersen. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Han er i en god stim om dagen. Ben-Philip Gundersen har de siste par månedene samlet på gode resultater med seier på Nysumbanen i Danmark, andreplass under RX2-runden på Lånkebanen og seier i Höljes foran nesten 50.000 tilskuere.

Denne helgen fortsatte han den positive trenden med etterhvert å dominere runden i det nordiske mesterskapet som for første gang ble gjennomført i latviske Bikernieki utenfor hovedstaden Riga. Tre av fire omgangsseire, og en soleklar semifinaleseier og finaleseier i klassen det kanskje knives mest om i RallyX Nordic.

– En helt fantastisk helg. Jeg hadde ikke forventet dette etter treningene, sa en lettet og glad Gundersen etter målpassering i finalen.

Studerte Gryazin

Ben-Philip Gundersen på toppen av pallen igjen, med svenske Linus Östlund og latviske Vasily Gryazin på de påfølgende plassene. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Overfor Parc Fermé utdyper Gundersen hvorfor denne seieren føles ekstra deilig.

– Vi kjørte en test her på torsdag, og det fungerte greit nok - men jeg var ikke helt fornøyd. Men så har Gryazin (Vasily, journ.anm.) verksted like ved her, så han har kjørt utrolig fort her og hadde et tempo ingen andre var i nærheten av. Så jeg sturte ham nøye, og da fikk vi det til. Jeg jobbet ganske mye med oppsettet, men fant ut at jeg måtte jobbe med linjene i stedet, sier Gundersen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Ben-Philips store revansje: – Det ble litt nervepirrende

Og det tok seg opp gjennom helgen. Raske starter gjorde i tillegg susen ettersom Gundersen sjeldent var i dueller og fikk kjøre fritt. Slik blir det gode tider av, og da gjelder det også å ha bygget seg opp en god følelse i bilen.

– Lites-bilene er jo vanskelige å kjøre, så jeg merker fordelen ved å ha et år bak meg i Lites. Jeg føler vi har knekt noen koder nå, og alt fungerer veldig bra i år. Det er også en fordel å ha kjørt flere av banene tidligere, men akkurat her har jeg ikke vært siden 2016 da jeg kjørte med Touringcar, sier åsnesgutten.

14 poengs forsprang

Om bare en uke kommer RallyX Nordic-sirkuset til Norge og Finnskogbanen - som nettopp er hans ultimate hjemmebane. Kort vei fra der han har vokst opp, og en bane han har flerfoldige runder på. Kanskje vi kan snakke tusentalls.

– Men jeg har stort sett «bare» kjørt bilcross og Touringcar der, så jeg har ikke fått testet så mye med denne bilen tidligere. Men jeg har heldigvis fått testet litt nå, sier han.

– Du leder mesterskapet med 14 poeng på Sondre Evjen. Hvordan er følelsen før hjemmebane?

– Det føles godt, og da kan vi kanskje ha litt lavere skuldre. VI kommer nok til å ha litt høye skuldre likevel, så vi må fortsatt holde fokus, sier han.

Powered by Labrador CMS