Kritisk til den nye VM-banen i rallycross på Silverstone

– Det er ikke akkurat Lydden Hill, sier Andreas Bakkerud. Sebastien Loeb mener banen går altfor sakte.

Publisert

Sist helg kjørte tre av VM-profilene åpningen i det britiske mesterskapet for å benytte muligheten til å skaffe ekstra data til bilene fra den nye rallycrossbanen på Silverstone.

Sist helg kjørte tre av VM-profilene åpningen i det britiske mesterskapet for å benytte muligheten til å skaffe ekstra data til bilene fra den nye rallycrossbanen på Silverstone.

Regn, snø og generelt lave temperaturer gjorde løpet generelt sett krevende. Sebastien Loeb stakk av med finaleseieren, foran Timmy Hansen og Andreas Bakkerud.

Loeb er derimot ikke nådig i sitt første inntrykk av den nye banen.

– For meg går det altfor sakte. Det er ingen raske svinger – makshastigheten i svingene er 70 kilometer i timen, sier Sebastien Loeb til The Checkered Flag.

LES OGSÅ: Tredjeplass i førpremieren – norsk 14-åring med sjokkseier

Han mener banen byr opp til lite dueller i form av muligheter for forbikjøringer.

– Det ville helt klart vært mer spennende om vi hadde noen raske partier hvor du kan gjøre en liten forskjell, med en rettstrekning som kan skape noen muligheter for forbikjøringer. Det mener jeg vi mangler her, sier franskmannen.

Da Parc Fermé snakket med Andreas Bakkerud like etter løpet på lørdag, var han klar på at all kjøretrening er god kjøretrening på banen - som VM-sirkuset forøvrig skal gjeste for siste offisielle tester om én uke.

Men Bakkerud kan dele noen av de samme betraktningene som Loeb.

– Det er ikke akkurat Lydden Hill. Faktisk er det rake motsetningen. I tillegg var det uforutsigbare og leirete gruspartier når det var vått som nå. Litt som i Belgia, sier Bakkerud til Parc Fermé.

At banen er kort med svinger i lav hastighet mener han bare er en smaksak.

– Den er kort og travel med med mye svinger og sladding. Men den hadde også en rytme i seg, sier han.

LES OGSÅ: Bakkerud i full panikk da bilen tok fyr i Audi-debuten

Powered by Labrador CMS