Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Kvalifiseringen til Dennis ødelagt etter nye tekniske problemer med Formel 2-bilen

Maksineriet sviktet - for andre gang på samme dag - for Dennis Hauger på et svært kritisk punkt til helgens Formel 2-kvalifisering i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det norske formelbilhåpet må fortsatt vente enda litt lenger på en etterlengtet opptur etter en ny, tyngre periode i sin debutsesong i Formel 2. Under treningen rakk han å sette en 11. tid før bilen tok kvelden, der det etterpå ble rapportert om et godt, gammeldags motorhavari.

Med en ny motor skulle en tro at alt var i skjønneste orden uten stor risiko for nye problemer til kvalifiseringen, men den gang ei. Da de skulle ut på sine siste forsøk, så stoppet bilen på vei ut før han i det hele tatt rakk å gjøre et nytt forsøk.

Hva som var årsaken er i skrivende stund uklart da det heller ikke har kommet noen teamradioer på TV-sendingen eller andre beskjeder om hva som var galt med bilen til Hauger denne gang.

Hauger viste dog ingen imponerende takter på sine to første forsøk gjennom det første kvarteret. Med to oppvarmingsrunder i bakhånd ble det en beskjeden 18. tid på sitt første forsøk, noe han forbedret til en 13. tid på andre forsøket, i underkant av tre hundredeler bak teamkamerat Jehan Daruvala på plassen foran, før han gikk inn i pit for å gjøre et dekkbytte.

Det ble til slutt også en 18. tid for Hauger, der han tapte fem plasseringer på ikke å få muligheten til å forbedre seg etter de tekniske problemene. Teamkamerat Daruvala berget den viktige tiendeplassen som gir ham beste startspor til lørdagens sprintløp. Pole position til hovedløpet søndag gikk til mannen som er i storform om dagen, nemlig amerikanske Logan Sargeant som har vunnet de to siste hovedløpene. Han sikret det beste startsporet med bare seks tusendeler på Ayumu Iwasa og tre hundredeler på Fredrik Vesti.

Powered by Labrador CMS