Kvalifiserings-lyn fra klar himmel - 26 Red Bull-tusendeler skilte

Det vil seg fortsatt ikke for Max Verstappens pole position-drøm. Daniel Ricciardo feiret derimot som om det var en seier.

Publisert

– «WÆÆÆÆÆÆÆ, OOOOOHHHH, YEEEAAAAAAHH».

Daniel Ricciardo. (Foto: Red Bull Content Pool)

– «WÆÆÆÆÆÆÆ, OOOOOHHHH, YEEEAAAAAAHH».

Slik lød Daniel Ricciardos teamradio-melding da han kunne konstatere at han var raskest på kvalifiseringen til søndagens Mexicos Grand Prix.

Etter å ha slitt lenge, spesielt for Ricciardo, viste Red Bull topphastigheter i Mexico, med en Renault-motor som ser ut til å matche Mercedes og Ferrari bedre enn tidligere i år.

Det var spenning til siste slutt i kvalifiseringen. Verstappen lå an, i år som i fjor, til å ta sin første pole position og dermed bli tidenes yngste. I fjor røk han med 86 tusendeler på Sebastian Vettel på siste forsøk. Nå røk han på bare 26 tusendeler. Denne gangen overfor sin egen lagkamerat.

– Max har vist i helgen at vi har tempoet, så jeg måtte bare få satt sammen en god nok runde. Jeg visste det var veldig tett mellom oss, men var ikke sikker på om jeg var raskest. Men at vi er en-to, jeg kan ikke huske sist vi hadde det, sa en jublende glad Ricciardo, mens reporter David Coulthard konstaterer at dette er første gang i turboæraen fra 2014 at Red Bull-teamet tar første rad på griden.

Verstappen var riktig nok skuffet, men samtidig glad på teamets og lagkameratens vegne. Selv om han hadde håpet at tempoet holdt til pole. Dog har han nye stikk å komme med vedrørende motoren, som han har vært alt annet enn imponert over denne sesongen - og sagt tydelig hva han mener om.

– Kvaliken var ræva. Motoren fungerer ikke, og den låser bilen. Vi gjorde det beste ut av det, og andreplass er bra. Jeg vet ikke om vi får fikset noe på det, men jeg skal kjøre rundt problemene, lover Verstappen.

Lewis Hamilton tok tredjetiden, mens Sebastian Vettel ble nummer fire.

Powered by Labrador CMS