Langdistanse-VM flytter løp på kalenderen på grunn av Alonso

Dermed rekker spanjolen å kjøre to fulle VM-serier. Men ikke alle er like imponerte over avgjørelsen.

Publisert

Tidligere i år kom nyheten om at Toyota signerer Fernando Alonso, ikke bare for 24-timeren på Le Mans, men til og med hele verdensmesterskapet i langdistanseracing (WEC).

Fernando Alonso. (Foto: Steven Tee/McLaren)

Tidligere i år kom nyheten om at Toyota signerer Fernando Alonso, ikke bare for 24-timeren på Le Mans, men til og med hele verdensmesterskapet i langdistanseracing (WEC).

Eneste haken var at den japanske runden i WEC kolliderte med USAs Grand Prix, og Alonso er først og fremst programforpliktet til å kjøre for McLaren i Formel 1.

Men for WEC-sirkuset er deltakelsen til Alonso så viktig at de nå tar hensyn til hans plan. Dermed blir løpet flyttet fra 21. oktober til 14. oktober, selv om dette da i stedet kolliderer med IMSA-løpet «Petit Le Mans» på Road Atlanta.

– Når man tar en slik avgjørelse, så er det alltid noen som er fornøyde og andre misfornøyde. Vi vil ta hensyn til interessen for mesterskapet, så det er det vi tar i betraktning først. Hvordan kan du se for deg å ha en som Alonso i depotet, som kjører for Toyota, og si at vi reiser til Japan uten ham? Fernando vil kjempe for mesterskapet og kan ikke gå glipp av et løp. Derfor var dette logisk. Det har aldri vært et spørsmål om ikke å ha Alonso i Japan, sier WEC-sjef Gerard Neveu til Autosport.

Denne forsvarsutalelsen måtte han komme med etter at flere har rast over avgjørelsen om å flytte løpet, slik at det kolliderer med «Petit Le Mans» framfor USAs Grand Prix.

Ford GT-fører Olivier Pla er en av førerne som kritiserte avgjørelsen. Petit Le Mans er nemlig et viktig løp for flere av WEC-førerne til å vise seg fram i, som uttalte at «dette er en mangel på hensyn og respekt for førerne».

Alonsos løpskalender 2018
25. mars, F1 Australia

8. april, F1 Kina

15. april, F1 Bahrain

29. april, F1 Aserbajdsjan

5. mai, WEC Belgia

13. mai, F1 Spania

27. mai, F1 Monaco

10. juni, F1 Canada

16.-17. juni, WEC Frankrike (Le Mans)

24. juni, F1 Frankrike

1. juli, F1 Østerrike

8. juli, F1 Storbritannia

22. juli, F1 Tyskland

29. juli, F1 Ungarn

19. august, WEC Storbritannia

26. august, F1 Belgia

2. september, F1 Italia

16. september, F1 Singapore

30. september, F1 Russland

7. oktober, F1 Japan

14. oktober, WEC Japan

21. oktober, F1 USA

28. oktober, F1 Mexico

11. november, F1 Brasil

18. november, WEC Kina

25. november, F1 Abi Dhabi

Med fulle VM-serier i både Formel 1 og langdistanseracing, kan man trygt si at Fernando Alonso får en fullstappet sesong med masse bilkjøring.

Fra før er det 21 helger med Formel 1, og fem helger med WEC, som utgjør totalt 26 løpshelger i løpet av 35 uer fra mars til november. 17 av løpene går kun én uke etter forrige løpshelg, og gjennom juni og juli og september og oktober er det to bolker med fem løpshelger på rad for spanjolen.

Nytt av året er også at WEC endrer struktur på mesterskapet. For selv om det er fem løp som kjøres dette kalenderåret, er ikke sesongfinalen før 24-timeren på Le Mans i 2019. Dette for at dette mesterskapet skal kjøres «høst-vår» framfor «vår-høst» framover.

F1-kalenderen for neste år er foreløpig ikke satt, så derfor kan vi ikke si noe om det tre løpene som kjøres våren 2019 vil kollidere med F1-løpene neste år.

Powered by Labrador CMS