Det blir nok ingen god natts søvn for Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson etter fredagens fartsetapper.
Det blir nok ingen god natts søvn for Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson etter fredagens fartsetapper.

Rally Estland, fredag ettermiddag:

Langt i fra en drømmedag for Solberg mens Mikkelsen har all grunn til å smile

Punkteringer og tekniske problemer preget fredagen til Oliver Solberg. For Andreas Mikkelsens del har han kjempet om ledelsen i WRC2 fra start.

Publisert

RALLY: Oliver Solberg har slitt fra starten av årets Rally Estland. Først manglet han grep i under den første gjennomkjøringen. Deretter kostet en stein servostyringen på bilen hans på SS6. Siden har ikke Solberg klart å henge med resten av feltet og har også blitt frakjørt av samtlige førere i WRC2-klassen.

Verre skulle det også bli. Tidsstraffen etter å ha kommet for sent til tidskontrollen gjør at 20-åringen faller til en 26. plass etter dagens nest siste etappe.

I WRC2-klassen har det derimot vært mye spenning i tet. Finske Emil Lindholm avsluttet dagens første loop med ledelsen i klassen. Den overtok Andreas Mikkelsen etter SS6. Det bød på kamp om tidelene mellom Mikkelsen og Lindholm før en punktering felte finlenderen.

Deretter skulle kampen stå mot en annen finlender, Teemu Suninen. Han yppet mot Mikkelsen på SS8, men klarte ikke å matche tempoet til nordmannen under dagens siste fartsetappe. Det betyr at Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen avslutter dagen i ledelse.

— Vi har gitt på der vi har følt oss komfortable og kjørt rolig der det har vært høy risiko for punkteringer med de høye røttene. Vi har en fin ledelse for morgendagen så forhåpentligvis kan vi enda en bra dag. Det er fortsatt langt igjen, sa Mikkelsen etter målgang.

Powered by Labrador CMS