Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi.

Rally Sardinia, fredag:

Lappi leder med kun ett tidel – Mikkelsen tapte terreng på dagens siste fartsetappe

Oliver Solberg fikk haltet seg videre, Andreas Mikkelsen er i pallkampen i WRC 2 og i toppklassen er det tett mellom to førere i egen klasse.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Den Norges-tilknyttede Hyundai-føreren Esapekka Lappi har tatt ledelsen på Sardinia etter at første dag er gjennomført av den italienske VM-runden i rally, men forspranget er ørlite. Kun ett tidel skiller han fra veteran Sebastien Ogier etter at syv fartseetapper er unnagjort i krevende og vekslende forhold.

Men Lappi og Ogier har stukket seg litt ut, mens Thierry Neuville har tredjeplassen sammenlagt, dog 18,5 sekund opp til Ogier på andreplass. Dani Sordo hadde et stort tidstap før service med en framlengs rulling, mens tekniske problemer etterfulgt av en avkjøring av ødelagt løpet for Pierre-Louis Loubet. Og med Ott Tänak nede på en syvendeplass over minuttet bak Lappi, så ligger det an til en tung helg for M-Sport.

Tung helg er det også for Oliver Solberg som fikk løpet ødelagt på SS3 etter at fjæringen på venstreside foran kollapset. Norsk-svensken klarte på mesterligvis å reparere noe av bilen, men tidstapet på den lange femmila av en etappe før service var såpass stort at han kunne risikert å bli utelukket på grunn av løpets maksimaltid for gjennomføring.

Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen.

Men Solberg fikk ordner bilen og avsluttet dagen med en god etappeseier i WRC 2 på den samme lange Monte Lerno-etappen andre turen igjennom.

Det er uansett Andreas Mikkelsen som er Norges store håp, og han har nå tredjeplassen i klassen. Mikkelsen har vinglet litt resultatmessig i klassen og sjonglert mellom bestetider og fjerdetider, men tidstapet på den siste etappen for dagen var såpass stort at han ramlet ned til tredjeplass.

Det finske stjerneskuddet Sami Pajari leder med 6,3 sekunder på franske Adrien Fourmaux, mens Mikkelsen har 15,9 sekunder opp til Pajari. Utenfor pallen har han dog god margin, for polske Miko Marczyk er på fjerdeplass med nesten 50 sekunder opp til Mikkelsen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS