Charles Leclerc foran teamkamerat Carlos Sainz jr., men bare en av de kom i mål under Østerrike Grand Prix.

Leclerc tilbake på vinnersporet da han tok rotta på erkerivalen

Paradoksenes løp for Ferrari mens Red Bull måtte akseptere et sjeldent tap på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sesongstarten handlet mest om Ferrari og Charles Leclerc før Max Verstappen og Red Bull etterhvert stjal showet da de i takt med sin egen tempoøkning kunne registrere at Ferrari begynte å slite med spesielt holdbarhet på sine motorer.

Og når vi nå er halvveis i sesongen med et gjennomført Østerrike Grand Prix på Red Bull Ring i Spielberg, så fikk vi en aldri så liten miks av alt sammen.

Max Verstappen var soleklart raskest på kvalifiseringen og lørdagens sprintløp, og var på mange måter oddsfavoritten da han også har vunnet på denne arenaen hvert år siden 2018. Samtidig hadde Ferrari en positiv opptur med Carlos Sainz jr. sin første seier på Silverstone for en uke siden, og tok med seg en ekstra god dose selvtillit inn mot løpshelgen i Østerrike.

Slet med dekkene

Og selv om Verstappen viste en god start og et godt tempo, så skulle vi se at Leclerc virkelig tok inn på sin store erkerival for sesongen, og jammen kjørte han ikke såpass fort at han også etterhvert fikk tilsynelatende god kontroll på nederlenderen.

Verstappen slet etterhvert med dekkene og kunne ikke matche tempoet til Leclerc. I stedet måtte han passe seg for Carlos Sainz jr. som også begynte å få opp farten på sin bil fra tredjeplassen, men før spanjolen var på skuddhold så skulle det bli nok en symptomatisk slutt på løpet for forrige helgs løpsvinner.

For med flammene susende opp fra motordekselet var de alvorlige tekniske problemene for Ferrari nok et faktum, og Leclerc begynte mot slutten å ane uro da gasspedalen ikke fungerte helt oppskriftsmessig da den hang igjen på ikke optimale steder.

Men Leclerc dro i land seieren, og tok med det sin første seier siden Australia Grand Prix i april, og sin femte i karrieren. Red Bulls annenfører Sergio Perez forøvrig måtte bryte, først etter et sammenstøt med George Russell tidlig i løpet, før de senere parkerte bilen i garasjen. Det gjør at Leclerc tar over annenplassen i VM sammenlagt.

Haas og Schumacher i storform

Med en fører fra hvert av toppteamene ute var det en åpning for en pallplass for de andre teamene. Og Lewis Hamilton og Mercedes viser positiv form om dagen, der briten sikret sin tredje tredjeplass på rad etter et løp som framstod som meget positiv for den syvdoble verdensmesteren.

Også verdt å nevne at Haas også er i god form om dagen, og spesielt Mick Schumacher som igjen tar et nytt byks i karrieren med en imponerende sjetteplass og således karrierebeste. Dette er Haas sitt beste resultat siden den fenomenale sesongstarten til Kevin Magnussen der han ble nummer fem. Dansken endte forøvrig på en åttendeplass, hvilket gjør at Haas tar poeng med begge bilene sine for andre løpet på rad.

Resultater, Østerrike Grand Prix

1) Charles Leclerc, Ferrari
2) Max Verstappen, Red Bull, +1,532
3) Lewis Hamilton, Mercedes, +41,217
4) George Russell, Mercedes, +58,972
5) Esteban Ocon, Alpine, +1:08,436
6) Mick Schumacher, Haas, +1 runde
7) Lando Norris, McLaren, +1 runde
8) Kevin Magnussen, Haas, +1 runde
9) Daniel Ricciardo, McLaren, +1 runde
10) Fernando Alonso, Alpine, +1 runde

Powered by Labrador CMS