Lillebror Hamilton mener Lewis bør prøve seg i Rallycross-VM

– Han hadde elsket rallycross. Vi skulle fått ham inn i en bil, sier Nicolas Hamilton etter at han fikk seg en real luftetur med Petter Solberg.

Publisert

– Herlig kar. Utrolig fin fyr, sier Petter Solberg til Parc Fermé om å ha med seg Nicolas Hamilton i høyresetet under pressekjøringen på Silverstone.

– Herlig kar. Utrolig fin fyr, sier Petter Solberg til Parc Fermé om å ha med seg Nicolas Hamilton i høyresetet under pressekjøringen på Silverstone.

For de aller fleste er ikke Nicolas Hamilton like kjent som sin mer profilerte bror, Lewis, som har fire VM-titler i Formel 1.

Men Nicolas er like fullt ut en racingfører, med en helt annen historie og utgangspunkt enn Lewis. Han lider av cerebral parese, også kjent som CP, men har likevel fått til en racingkarriere til tross for de funksjonshemningene som sykdommen hans medfører.

Målløs over bilkontrollen

Selv konkurrerer han i en spesialtilpasset bil i den britiske Renault Clio-cupen.

Denne uka fikk han altså smaken på rallycross etter å ha fått kjørt seg ordentlig i høyresetet ved siden av Petter Solberg.

– Jeg var helt målløs inne i bilen. Det er vanskelig å fatte hvor raskt dette går, og det å se hvor god kontroll man har i disse bilene. De drar i håndbrekket, får ut rumpa bilen og har en helt sinnssyk bilkontroll. Helt nytt for meg, og definitivt noe av det raskeste jeg har sittet i, sier Hamilton til Parc Fermé.

Han er utvilsomt blitt en stor rallycrossfan, og skal gjennom sin ambassadørrolle hos energidrikkselskapet Monster være til stede på flere rallycrossløp i år. Og han får blod på tann når han snakker om det.

– Da jeg satt på i en racingbil for første gang, så trodde jeg aldri i verden at jeg skulle få muligheten til å kjøre en slik type bil. Jeg håper det samme kan skje i rallycross. Man vet aldri hva framtiden bringer, sier Hamilton.

LES OGSÅ: Petter: – Jeg blir ikke yngre, jeg må få opp farten litt

LES OGSÅ: Nordmennene viste topptempo under siste testdag på Silverstone

Han er heller ikke fremmed for å «overtale» storebror Lewis til å prøve seg i en bil med tak og firehjulsdrift.

– Lewis vil elske rallycross. Vi skulle fått ham inn i en bil, altså. Han har jo en del andre forpliktelser, men samtidig er han en del av Monster, så det skulle man jo fått til, sier han.

God kompis med Bakkerud

Nicolas har også etablert et vennskap med Andreas Bakkerud fra tiden da han også representerte Monster. De gjorde mye sammen på sosiale medier i fjor blant annet, og Hamilton er glad for at 2018 løste seg for bergenseren selv om han måtte droppe ut av Monster-prosjektet de begge tok del i.

– En utrolig kul fyr, og jeg er veldig glad på hans vegne at det løste seg. Det var jo veldig kjipt dette med Hoonigan og Ford, men takk og lov for at karrieren hans ble reddet. Han er en veldig god fører som fortjener å fortsette, sier 26-åringen.

LES OGSÅ: Nå begynner Andreas å føle seg enda tryggere i sin nye bil

Powered by Labrador CMS