Arthur Leclerc, som her gratuleres av sin bror og Ferrari-stjerne Charles Leclerc, etter at han tok sin første seier i Frankrike i fjor.

Lillebror Leclerc forlenger med Prema-teamet for 2022-sesongen

Skal den 21-årige monegaskeren ta over Formel 3-tronen til Dennis Hauger denne sesongen?

Publisert

FORMEL 3: Flere av fjorårets Formel 3-førere tar i år steget opp til Formel 2, deriblant vår egen Dennis Hauger, selv om det gjenstår å slippe selve nyheten formelt. Det åpner opp for nye seter i Formel 3, men samtidig åpner det opp for dem som ikke nådde helt opp i sesongen hvor det var Hauger som dominerte sirkuset for det meste.

En av hans teamkamerater var Arthur Leclerc, førstereis i Formel 3, som det ble knyttet stor spenning rundt. 21-åringen har tidligere konkurrert mot nettopp Hauger og en rekke andre av førerne i Formel 4, men fikk ikke det store gjennombruddet på første forsøk på det tredje formelbil-trinnet.

Tidvis høyt tempo, én pole position, to seire og en annenplass ble fasit av det positive slaget, men Leclerc var også innblandet i mange uheldige omstendigheter som han både var skyld i selv og ble dratt med inn i. Blant annet hadde han ikke tatt et eneste poeng før han vant det andre løpet i Frankrike, og det var først etter den famøse Belgia-runden at han begynte å score jevnt med poeng.

Det resulterte i en 10. plass totalt i sitt debutår. Riktig nok en bedre Formel 3-debut enn Hauger som bare ble nummer 17 i sitt første år i 2020. Men Leclerc har nå fått dette ene læreåret på baken, og med det fornyet tillit i ett av de klart beste teamene på griden.

– Jeg er veldig glad for å fortsette der vi startet med Prema i fjor. Jeg syns vi gjorde en god jobb i fjor, og 2022 vil bli en god mulighet til å sette sammen alt vi har lært så langt, sier Leclerc i en uttalelse fra teamet.

Prema har fra før signert den 16-årige briten Oliver Bearman, som vant både det tyske og italienske Formel 4-mesterskapet i fjor. Sveitseren Gregoire Saucy (22) har også landet en avtale med ART for sin første Formel 3-sesong. Utover dette er det i skrivende stund 27 ledige og ubekreftede seter i Formel 3 for 2022.

Powered by Labrador CMS