Tommy Østgaard er den eneste nordmannen som holder på med simracing profesjonelt.
Tommy Østgaard er den eneste nordmannen som holder på med simracing profesjonelt.

Lukrativ Porsche-kontrakt for norsk simracingprofil

Da Porsche i kveld annonserte at de ønsker å involvere seg i simracing ble det også klart at norske Tommy Østgaard (29) får tittelen som «Porsche Esports Works Driver».

Publisert Sist oppdatert

SIMRACING: Nå er ikke lengre Dennis Olsen alene i å være den eneste nordmannen involvert i Porsches motorsportavdeling. Onsdag kveld annonserer den tyske fabrikanten at de har startet opp et eget simracing-team i samarbeid med allerede etablerte Coanda Simsport.

Olsen får nå Tommy Østgaard (29) som kollega. Østgaard har holdt på med simracing på heltid siden 2017 og i fjor ble han den eneste føreren i Norge som er lønnet for å holde på med simracing på VM-nivå.

Siden 2019 har Østgaard deltatt i «Porsche Esports Supercup» i spillet iRacing. Mesterskapet er en virtuell gjengivelse av prestisjefylte Porsche Supercup som vanligvis følger Formel 1 tett.

Hans beste resultat gjennom mesterskapet er en syvende plass, et resultat han har oppnådd to ganger mens hans største simracing-presentasjon er seieren teamet hans fikk under det virtuelle 24-timersløpet på Le Mans i 2020, et erstatningsløp for det virkelige løpet som ble koronautsatt.

Powered by Labrador CMS