Mads Østberg og F1-stjerner i sentrum i populær motorfestival

Nordmannen fikk blant annet stiftet nærmere bekjentskap med Formel 1-bilen til Valtteri Bottas.

Publisert

Goodwood-festivalen helt sør i England er for mange å regne som ett av de mest eksklusive samlingspunktene hva gjelder alt som durer og går på den britiske øya, hvor det sportslige er basert rundt et bakkeløp med biler av alle type slag og årganger.

Mads Østberg i cockpiten til Valtteri Bottas Formel 1-Mercedes. De er begge av samme kroppsfasong, så dette passet nordmannen som hånd i hanske. (Foto: Privat)

Goodwood-festivalen helt sør i England er for mange å regne som ett av de mest eksklusive samlingspunktene hva gjelder alt som durer og går på den britiske øya, hvor det sportslige er basert rundt et bakkeløp med biler av alle type slag og årganger.

En av de som ble invitert med ned til festivalen i år var Mads Østberg, som på oppdrag av Citroën og Goodwood blant annet skulle kjøre noen VIP-gjester i sin C3 WRC.

Generelt var opplevelsen stas for en 30-åring fra Våler i Østfold som primært er vant til kun å kjøre fort på skogen.

– De hadde en egen rallyløype med alt som var av biler. Masse gammel moro. I tillegg fikk jeg også kjørt bakkeløpstraseen en del ganger også. Det var en utrolig opplevelse foran så mange mennesker, og ikke minst stå på startstreken rett bak alle Formel 1-bilene, sier Mads Østberg til Parc Fermé.

Av tidtakningen blant rallyførerne var også Østberg raskest, et halvsekund foran Sebastien Ogier, selv om denne konkurransen var uten noen som helst betydning.

Mads Østbergs Citroën C3 i selskap med blant annet en rekke nye og historiske Formel 1-biler. (Foto: Privat)

Men apropos Formel 1, så fikk Mads Østberg bli bedre kjent med blant annet den finske F1-stjernen Valtteri Bottas som var der på oppdrag for sitt Mercedes-team. Og som seg hør og bør byttelånte de plass i hver sin doning.

Ikke akkurat hverdagskost at en nordmann får prøvesitte en dagsaktuell Formel 1-bil.

– Det var skikkelig tøft. Også skled jeg akkurat inn i formsetet til Bottas da vi er nesten akkurat samme størrelse og vekt. Det hadde vært ekstremt å prøve bilen selvsagt, men det får bli en annen gang, sier Østberg, som også naturlig nok utvekslet et nordisk rallyprat med finnen.

Formel 1-stjernene Jenson Button og Valtteri Bottas i cockpiten på Mads Østbergs WRC-bil. Selv har de delte meninger om hva de tenker om å prøve rally. (Foto: Privat)

Med på praten var også den avgåtte britiske F1-kongen Jenson Button som også var til stede med blant annet Bottas og Østberg og en rekke andre profiler.

– Det ble mye rallysnakk. Bottas var veldig interessert og han var helt sikker på at han skulle prøve rally. Button, derimot, skulle ikke prøve rally, for han hadde kjørt noen få svinger på grus og syns det var helt galskap, så det ville han aldri igjen, humrer Østberg.

Powered by Labrador CMS