Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä.

Rally Sweden:

Maktdemonstrasjon av Kalle – men han følte ikke for å slippe jubelen løs

Det var en fornøyd, men tempet Kalle Rovanperä som forseglet seieren i et knallsterkt vinterløp.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det snakkes mye om framtidige dueller mellom Kalle Rovanperä og Oliver Solberg, og enn så lenge er finnen et lite stykke foran norsk-svensken. Men det nærmer seg stadig mellom dem.

RALLY: Det snakkes mye om framtidige dueller mellom Kalle Rovanperä og Oliver Solberg, og enn så lenge er finnen et lite stykke foran norsk-svensken. Men det nærmer seg stadig mellom dem.

For med Rally Sweden har de begge befestet posisjonene sine. Rovanperä som en soleklar vinner- og mesterskapskandidat, og Solberg som nå er i kampen om å ta etappeseire og på en hakket bedre dag være i posisjon til å kjempe om pallplasser.

Til tross for at han måtte åpne veien på fredag, så har Kalle Rovanperä levert et svært imponerende Rally Sweden. Og punktumet satte han ved å kontrollere inn seieren, sin tredje i karrieren.

Gjennombrudd for to år siden

Dette i samme løp som han for nøyaktig to år siden tok sin sensasjonelle første pallplass da den svenske VM-runden ble kjørt for siste gang i Värmlands-regionen. Gapet ned til Thierry Neuville på andreplass strakk seg til slutt til 22 sekunder, mens Esapekka Lappi var tilbake i manesjen ved å ta sin første pallplass siden Tyrkia i 2019.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg trodde ikke at vi kunne være så gode. Spesielt da vi startet først fredag. Det ble lagt ned en enorm jobb, så jeg er utrolig fornøyd. Bilen har vært bra hele tiden og jeg var så mye tryggere nå, sa Kalle etter målgang, før han lavmælt ville legge til:

– Jeg føler ikke å feire for mye nå. Det har vært en vanskelig helg for alle menneskene i Ukraina. Jeg håper de har styrken og håp i vanskelige tider. Det er alt jeg kan gjøre i dette øyeblikket.

Berget godkjent resultat tross problemer

For Oliver Solberg med Rally Sweden et nytt gjennombrudd på noen områder. Fortsatt mangler etappeseieren, og han forbedret heller ikke hans personlige beste resultat da han ble nummer fem totalt på Monza i fjor.

Men etter å ha slitt veldig i Rally Monte-Carlo, hvor de til slutt måtte bryte etter røykutviklingen som skapte helsemessige problemer, så har Solberg både på fredag og søndag levert tider helt i toppen.

Mangel på godfølelse lørdag og et totalt tidstap på nærmere fire minutter grunnet tekniske problemer ødela totalresultatet, og det som mest sannsynlig hadde blitt en fjerdeplass totalt. Søndag handlet det om å fullføre, noe han gjorde med to sterke etapper og en andretid som bestenotering. Han endte i et ingenmannsland med sjetteplassen, samme posisjon som Power Stage hvor han akkurat gikk glipp av karrierens første ekstrapoeng.

I WRC 2 ble det alt i praksis avgjort på den nest siste etappen i den helnorske kampen om seieren mellom Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby. Sistnevnte satset alt for å ta igjen sin landsmann, men hektet i brøytekanten og tapte 17 sekunder. Mikkelsen kunne derfor kontrollere inn seieren, mens Veiby på sin side kontrollerte inn en andreplass og sikret dobbelt norsk. Totalt endte de også på henholdsvis syvende og åttendeplass.

Parc Fermé kommer med mer...

Powered by Labrador CMS