Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen.

Marerittet gjentok seg – bryter for andre løp med samme årsak

Andreas Mikkelsen fikk beskjed om at det ikke var grunn til å bekymre seg for årsaken til motorhavariet i Portugal. Men det hadde han kanskje grunn til likevel.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Løpsutviklingen i Rally Sardinia er nærmest blitt en blåkopi av Rally Portugal for Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen. Røffe, løse og støvete veier med en enorm påkjenning på bilene hvor det er førerens strategi og kjørestil som avgjør utfallet snarere mer enn ren fart.

Mikkelsen hadde etter de første 12 etappene kjørt på tung rutine, disponert løpet sitt helt etter planen og hadde en ledelse med drøye halvminuttet - og framfor alt holdt seg unna store problemer.

Alt tydet på at nordmannen skulle kjøre inn til sin tredje WRC 2-seier for året på fjerde forsøk, etter at Portugal endte med brutt løp på grunn av et motorhavari med hittil ukjent årsak, i alle fall for Andreas Mikkelsen.

Men så var det dette med blåkopi, for skjebnen i Rally Sardinia skulle nærmest bli prikk lik. Men denne gang fikk han heller ikke fullført dagen, hvor det i stedet ble full stopp ute på etappen. Videobilder viser hvordan Mikkelsen og Eriksen åpner panseret og raskt konkluderer med at de har sett noe liknende før.

Mikkelsen bekrefter også i en kort melding til Parc Fermé at det er «samme som i Portugal», hvilket betyr at helgen er over, og han ender opp med en null-poenger for andre løpet på rad.

Men denne gangen kan han ikke stryke resultatet, og dermed føyer dette poengtapet seg inn i den tellende poengsummen for resten av sesongen. En fattig trøst for Mikkelsen er imidlertid at to av hans sammenlagtkonkurrenter også har hatt problemer denne helgen. WRC 2-leder Yohan Rossel, som vant i Portugal, krasjet seg ut fredag - mens Teemu Suninen også måtte bryte lørdag med tekniske problemer.

Parc Fermé kommer med oppsummering av lørdagen når dagens siste etappe er gjennomført...

Powered by Labrador CMS