Martinius imponerte med ny bestenotering – fikk straff etter krasj med Formel 2-fører

Det norske formelbilhåpet får måle seg mot flere prominente førere fra internasjonal formelbilracing, men på overtid ble det en ørliten strek i regninga .

Publisert Sist oppdatert

FORMELBIL: Martinius Stenshorne oppholder seg i midtøsten, i år som i fjor, som oppladning til den kommende formelbilsesongen, hvor han nå tar steget opp fra Formel 4 til Formula Regional i Europa, som er et slags mellomsteg før FIAs internasjonale Formel 3-serie.

Men på vinterstid er tilsvarende serie rundt Persiabukta aktiv med fem løpshelger på fem uker, fordelt på banene i Dubai, Kuwait og Abu Dhabi. Stenshorne hadde din debut i Kuwait for 1,5 uke siden hvor det endte med en 13.plass, 11. plass og til slutt en 8. plass.

Denne helgen i Dubai startet han med det som skulle være en personlig rekord i denne formelbilklassen. Han startet fra 12. startposisjon, tok tre plasser på den første runden, og i mål kjørte han inn til det må sies å være en imponerende sjetteplass.

Fem sekunders straff

Men gleden var kortvarig. Stenshorne fikk en fem-sekunders straff etter løpet etter et sammenstøt med Brad Benavides. Stenshorne gikk på inneren av amerikaneren, før han ble truffet på yttersiden, og det er dette han skal ha fått straff for, ifølge pappa Martin som anser avgjørelsen som ufortjent.

Ekstra sårbar ble tidsstraffen fordi løpet ble avsluttet bak sikkerhetsfeltet, noe som gjorde at plasseringstapet ble enda større. Det betyr at han bokføres på en 16. plass, og må starte søndagens formiddagsløp fra denne startposisjonen.

For de som følger med på supportløpene til Formel 1, så er ikke han et helt ukjent navn. Benavides kjørte Formel 3 i fjor og skal i år kjøre Formel 2 for PHM-teamet som tar over etter Charouz, og også han bruker denne serien til å holde seg varm i trøya.

Flere kjente førere

Andre kjente navn er italienske Andrea Kimi Antonelli, som er Mercedes-junior og dominerte stort i Formel 4 i fjor. Han har også vært den stor gokartrival av Stenshorne i flere år, og vant forøvrig løpet og leder mesterskapet hittil.

I tillegg var Pepe Marti og Rafael Villagomez på plass i dette løpet, også de fra Formel 3 i fjor, mens nysignerte Red Bull-junioren og Formel 3-føreren Sebastian Montoya også var på plass. Alle disse havnet i utgangspunktet på plassen bak Stenshorne.

Det er også verdt å nevne at den kommende Formel 2-føreren Jak Crawford og den kommende Formel 3-føreren Dino Beganovic også har stilt til start i denne serien tidligere denne sesongen.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!