Mats stod imot uflaksen og vant juniorlandsfinalen

Trysil-gutten Mats Åsheim vant juniorlandsfinalen via B-finalen.

Publisert

NMKs landsfinale konsept er blitt et høydepunkt for det norske bilcrossmiljøet, og ikke bare for den tradisjonelle seniorklassen, men også damene og juniorene har fått sine egne landsfinaler de siste årene.

NMKs landsfinale konsept er blitt et høydepunkt for det norske bilcrossmiljøet, og ikke bare for den tradisjonelle seniorklassen, men også damene og juniorene har fått sine egne landsfinaler de siste årene.

I helgen var det duket for juniorlandsfinalen, og det var NMK Hamar og Vendkvern Motorbane som var landsfinalevert for anledningen.

Sur trekning

For å gå rett på sak, Mats Åsheim fra Trysil tok seieren hjem, men ikke uten dramatikk.

I bilcross er kun fire forhåndskvalifisert til A-finale, da de to beste fra B-binale, og C-finale og så videre, har muligheten til å kjøre seg opp.

Men med fem førere med full pott og fire heatseire i de innledende omgangene, så må det trekkes om hvem som får kjøre A-finale. Åsheim dro det korteste strået, og måtte ta omveien via B-finalen for i det hele tatt ha muligheten til å ta landsfinale seieren hjem.

Men, tryslingen klinte til i sin svarte og grønne Opel Astra og tok skalpen på konkurrentene også i A-finalen.

– Den følelsen av å bli trukket ned til B-finale var litt sur, men det var bare å prøve å nullstille seg og gjøre sitt beste. Storfornøyd med seieren, hadde aldri trodd på det resultatet da jeg møtte opp her i Hamar, men har vært en stor drøm, sier en strålende glad Mats Åhseim til Parc Fermé.

Rørt

Det var en tårevåt unggutt som steg ut av bilen etter målpassering og kunne slippe armene i været. Flere av hans nærmeste på sidelinjen stormet banen for å gi ham en klem og en hyllest for en fabelaktig innsats på motorbanen nord for Hamar.

– Jeg må få takke alle som har hjulpet til med bilen før og under løpet uten de som har stått på hadde dette ikke gått, sier Åsheim, som trakk fram spesielt pappa Morten og kameraten Jonas Thoug, samt en rekke andre som hadde hjulpet ham på veien.

Powered by Labrador CMS