Mistet ledelsen og flyten etter punktering - Tänak ustoppelig i front

God start ble til middels avslutning på første dag av Rally Argentina for Andreas Mikkelsen.

Publisert

Han åpnet fredagen med å ta ledelsen til og med den fjerde fartsetappen for løpet, og kjørte stabilt og godt uten å utfordre de beste tidene.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Hyundai Motorsport)

Han åpnet fredagen med å ta ledelsen til og med den fjerde fartsetappen for løpet, og kjørte stabilt og godt uten å utfordre de beste tidene.

Men med Ott Tänaks snurring på den første etappen fredag var det duket for å klamre seg til toppen så lenge som mulig for Mikkelsen og kartleser Anders Jæger. Dette skulle dessverre stoppe seg på SS6 med en punktering på høyre framhjul.

Rally Argentina - fredag

1)Ott TänakToyota Yaris WRC1:30:38,6
2)Kris MeekeCitroën C3 WRC+22,7
3)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+28,6
4)Dani SordoHyundai i20 WRC+29,5
5)Sebastien OgierFord Fiesta WRC+36,4
6)Craig BreenCitroën C3 WRC+41,2
7)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC+58,5
8)Esapekka LappiToyota Yaris WRC+1:07,9
9)Elfyn EvansFord Fiesta WRC+1:10,3
10)Teemu SuninenFord Fiesta WRC+1:33,7

Med et tidstap på cirka 40 sekunder falt 28-åringen pladask ned til åttendeplass på totallista, før han kjørte seg opp én plass utover dagen. uten å være i nærheten av topptidene.

– Etter punkteringen så måtte jeg ta hensyn og ikke ta noen store sjanser ute etterpå. Jeg ville holde meg unna trøbbel. Vi kunne ikke ta flere sjanser, for med én punktering til ville vi vært ute, sier Mikkelsen etter fredagens siste fartsetappe.

Med syvendeplass totalt har han nå 58,5 sekunder opp til Ott Tänak i ledelse. Estlenderen har vært i en klasse for seg gjennom hele åpningsdagen, og med unntak av snurringen på SS2 som kostet ham over 20 sekunder, så er det ingen som har vært i nærheten av Toyota-føreren denne fredagen.

Med unntak SS2 og superspesialetappen SS5, så har Tänak vunnet samtlige prøver og leder nå med hele 22,7 sekunder på Kris Meeke, et forsprang som like gjerne kunne vært 20 sekunder til.

– Ser vi bort fra første etappen så har dette vært en bra dag. Jeg syns vi for øyeblikket presterer ganske bra og bilen begynner å passe meg bra. Jeg håper vi kan få til noe stort, sier Tänak.

Kris Meeke tar også av seg hatten for Tänak prestasjoner denne fredagen.

– Hadde det ikke vært for snurringen så skulle han vært 40 sekunder foran. Vi har ikke noe å svare Ott med, sier Citroën-føreren.

Verst har det gått utover Jari-Matti Latvala som måtte bryte allerede på dagens første fartsprøve etter at han slo i stykker høyre hjuloppheng og måtte stoppe umiddelbart.

Skadene viste seg å være så kraftige og ha gått utover flere vitale deler av fronten på bilen at Latvala er helt ute av løpet og ikke kommer til å restarte lørdag.

Ott Tänak har vært uslåelig på fredagens etapper. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
Powered by Labrador CMS