Jarle Lippert er én av mange trofaste førere som vender tilbake til bakken når det er duket for hybriddisiplinen for rally- og rallycrossførere.
Jarle Lippert er én av mange trofaste førere som vender tilbake til bakken når det er duket for hybriddisiplinen for rally- og rallycrossførere.

Én klasse skiller seg ut under sesongstarten i Bakkeløp-NM

I underkant av 70 førere skal klatre med bil til helgen. Sjekk hvem som skal prøve seg opp langs bobbanen i Olympiaparken ved Hunderfossen.

Publisert

BAKKELØP: Vi har hatt sesongstart i rallycross, baneracing og crosskart, og årets første NM-grunde på grus er gjennomført. Da gjenstår egentlig kun bakkeløp som neste disiplin på lista, og jammen er det ikke duket for sesongstart førstkommende helg.

NMK Sør-Gudbrandsdal inviterer til den første løpshelgen av totalt to denne sesongen, hvor de nå har vendt tilbake til grustraseen som går parallelt med bob- og akebanen i Olympiaparken ved Hunderfossen utenfor Lillehammer.

Med 68 førere til start er det duket for et effektivt arrangement, tilsvarer dette omtrent det samme startfeltet som i NM i fjor, og som vanlig er det jevnt fordeling av førere i de ulike klassene.

Supernasjonal klasse 2 er desidert minst med bare seks førere til start. Klasse 1, 3 og 4 ligger med rundt 10 deltakere hver, mens det igjen er rallybiler med tohjulstrekk som trekker flest startende til sesongåpningen.

Hele 22 førere stiller til start her og utgjør nesten en tredjedel av startfeltet alene. Blant de firehjulsdrevne bilene stiller det kun syv biler til start, noe som betyr at rally- og rallycrossbilene kjemper om de samme medaljene.

Det kjøres som nevnt to løp på én løpshelg, det vil si ett løp per dag førstkommende helg. NMK Sør-Gudbrandsdal er arrangør av begge helgene i Bakkeløp-NM denne sesongen. Finalehelgen kjøres ved Lysgårdsbakken i slutten av september.

Powered by Labrador CMS