Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Nå har Dennis fått svært eksklusive arbeidsoppgaver fra Formel 1-teamet til Red Bull

Denne helgen viste Red Bull en ytterligere tillitserklæring til deres norske juniorfører ved at de plasserer ham i deres ultraavanserte simulator. Og det er ikke bare for moro skyld.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Mens Formel 1-sirkuset har flyttet seg til Australia og har kommet godt igang med løpshelgen på Albert Park i Melbourne, så har Formel 2 og Formel 3 tatt seg en ørliten pause siden sesongstarten før det braker løs på Imola i slutten av måneden.

Men det betyr ikke at de ligger på latsiden av den grunn. Og spesielt ikke Dennis Hauger, som denne uken har vært hos Red Bulls hovedkvarter i Milton Keynes. Og det er forsåvidt blitt relativt dagligdags for ham å oppholde seg der, men nå har arbeidsoppgavene vært av den helt andre sorten.

Svært eksklusivt innpass

19-åringen har nemlig for første gang fått full tillit fra Red Bulls eget Formel 1-team til å testkjøre deres superavanserte simulator verdt nærmest et hundretalls millioner kroner. På hovedkvarteret har Red Bull forøvrig en rekke simulatorer til ulike formelbiler på ulike nivåer, men nå har nordmannen altså blitt plassert i det ypperste av avansert simulatorteknologi de har å tilby.

Dette er altså samme type simulator som Max Verstappen og Sergio Perez jevnlig bruker til trening og terping, og det er som regel kun et fåtall av juniorførerne som får lov til å sitte i den samme cockpiten med det samme rattet som sine to lederstjerner i Formel 1.

Men Hauger er nå altså en av dem, og dette markerer og definerer på mange måter en ytterligere forsterket status hos Red Bull. For selv om de har mange juniorførere under paraplyen, så er det ytterst få som blir plassert i denne simulatoren.

Da Parc Fermé besøkte Red Bulls hovedkvarter i 2018 for å følge Dennis Haugers første simulatorforberedelser til sin daværende Formel 4-debut, så var det slik at det var kun Dan Ticktum blant juniorene den gang som fikk kjøre den mest avanserte Formel 1-simulatoren. Ellers var denne kun forbeholdt Max Verstappen og Daniel Ricciardo.

Jobber med Formel 1-ingeniørene

Selv er ikke unggutten tilgjengelig for kommentar, og han er også ilagt full munnkurv til å uttale seg noe som helst om simulatorkjøringen.

Manager Harald Huysman bekrefter dog simulatorkjøringen etter henvendelse fra Parc Fermé, og i en generell uttalelse til pressen sier manager Huysman at det nettopp er for å bistå Red Bull direkte til deres kjøring i Australia denne helgen.

– Etter hjemkomsten fra Jeddah har Dennis oppholdt seg i England der han har gjort sin debut på F1-simulatoren til Red Bull. Han jobber nå nært med F1-ingeniørene. I den rollen prøver Dennis ut ulike oppsett og endringer for å hjelpe F1-laget som er i Australia. Dagen i dag startet 04:30, han er ferdig i ettermiddag og reiser hjem til Norge. Søndag reiser han videre til Barcelona for F2-testing neste uke, skriver Huysman.

Parc Fermé har vært i ytterligere kontakt med manageren, men han ber om forståelse for at de ikke kan uttale seg mer detaljert om hva denne jobben innebærer.

Powered by Labrador CMS