Nå må Red Bull-gutta stå skolerett foran sitt eget team

Teamet gir begge skylda for kollisjonen i Baku, og FIA gir også begge en tydelig pekefinger.

Publisert

Gutta vi snakker om er selvfølgelig Daniel Ricciardo og Max Verstappen, der begge krasjet seg ut av løpet etter et sammenstøt hvor Ricciardo kom bakfra og kjørte inn i hekken på sin nederlandske stallkompis.

(Foto: Dan Istitene/Getty Images)

Gutta vi snakker om er selvfølgelig Daniel Ricciardo og Max Verstappen, der begge krasjet seg ut av løpet etter et sammenstøt hvor Ricciardo kom bakfra og kjørte inn i hekken på sin nederlandske stallkompis.

Hvorvidt de er kompiser etterpå er en annen sak, for det er alt annet enn god stemning i Red Bull-leiren etter fadesen i Aserbajdsjans Grand Prix.

Dette er andre gang på fire løp i år at Red Bull står uten et eneste poeng hos både førerne og teamet. I Bahrain måtte begge bryte med tekniske problemer, mens det denne gangen var selvforskyldt.

Hvem sin feil det var strides de lærde, men teamet gir begge skylden for at hendelsen oppstod, mens FIA har gitt dem begge en formell reprimande.

I uttalelsen fra FIA heter det:

«Begge førere bidro til kollisjonen. Fører av bil 33 (Verstappen, journ.anm) gjorde to bevegelser, begge av relativt liten art. Fører av bil 3 (Ricciardo, jorun.anm) innrømte at skulle kjøre forbi på venstre side, men dette for sent.

Det var åpenbart for dommerne at selv om krasjen ble utløst av bil 33 sine bevegelser, så bidro bil nummer 3 til incidenten.

Begge førere angret på det de hadde gjort gjennom høringen med dommerne».

– Begge rotet det til

Uhellet skjedde på runde 40 der Verstappen skulle forsvare seg mot et angrep fra Ricciardo på start-mål-langstrekken, etter at de i flerfoldige runder gjennom store deler av løpet duellerte og kjørte forbi hverandre en rekke ganger.

Her smeller det mellom Daniel Ricciardo og Max Verstappen. (Skjermdump: Viasport 1)

Ricciardo valgte å stupe mot venstresiden av Verstappen, mens Verstappen først gjorde et forsvarsrykk til høyre før han umiddelbart dro over til venstre - hvor kollisjonen bakfra ble såpass hard at begge ble stående i første sving uten sjans til å komme seg videre.

Dette er manøvre som Red Bulls øverste leder Dr. Helmut Marko satte svært liten pris på.

– Utrolig. Begge gjør ting galt. Vi lar alltid førerne kjempe, vi har ingen nummer én og nummer to, men vi forventer at førerne tar ansvar, sier Marko i et intervju med Sky Sports.

Teamsjef Christian Horner er heller ikke imponert, mest av alt på vegne av hele teamet og hva en ny smultring på totallisten betyr for samtlige som legger ned en jobb for at teamet skal prestere.

– Begge har forstått at de rotet det til i dag. Du ser begge har halen mellom beina. Du ser det på kroppsspråket deres. Nå skal de til fabrikken og beklage seg overfor hele mannskapet i forkant av løpet i Barcelona. Det ser ut som de har glemt at dette er en lagsport framfor alt, sier Horner ifølge Autosport.

– Når vi kommer til Spania, så er alt bra igjen - det tviler jeg ikke på, sier Horner.

Angrer ikke på duellene i forkant

Verstappen er tydelig på at han ikke ønsker å si noe om skyldsspørsmålet, og det virker ikke utad som det er noe mer ondt blod mellom dem ut ifra hvor dramatisk situasjonen ble mellom to teamkamerater.

– Jeg tror ikke vi trenger å snakke om hvem som feil det var ettersom vi til syvende og sist kjører for et team, vi representerer mange mennesker og når dette skjer så er ikke det bra for noen av oss, sier Verstappen.

Han mener dog at duellene de hadde i forkant av krasjen var innenfor.

– Det var hard, men fair racing. Vi ga hverandre nok rom, selv om vi var litt borti hverandre med hjulene, men det er sånt som skjer i racing, sier Verstappen.

Ricciardo var også relativt lavmælt i etterkant av Baku-fiaskoen, men konstaterer at det ikke er noen umiddelbar isfront mellom dem.

– Vi er ikke noe på hverandre, vi. Det er mer at vi må beklage overfor teamet på den beste måten vi kan gjøre. Vi vil ikke være i en slik situasjon, og jeg er bare langt nede akkurat nå, sier australieren.

Han angrer heller ikke på kampen han hadde med lagkameraten i forkant.

Daniel Ricciardo. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

– Jeg er takknemlig for at vi kan kjempe mot hverandre, for både Max og jeg elsker det. Det er kult. Vi var kanskje noen ganger på grensen et par ganger, sier han.

Powered by Labrador CMS