Andrine Rafoss har markert seg som ett av de mest spennende talentene på jentesiden i norsk bilsport, og Konsmo-jenta skal i år vise seg fram på enda flere fronter enn tidligere.

Nå skal Andrine spille på flere strenger for å bli en enda bedre bilsportutøver

Andrine Rafoss (17) går allsidig til verks og legger mye energi i flere grener for å utvikle seg enda mer bak rattet.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS/RACING: Det kommer til å bli en travel bilsportsesong for det unge bilsporttalentet fra Konsmo. Andrine Rafoss (17) ønsker å satse mer på racing fremover og vil gjøre innhopp i både asfaltracing og rallycross.

RALLYCROSS/RACING: Det kommer til å bli en travel bilsportsesong for det unge bilsporttalentet fra Konsmo. Andrine Rafoss (17) ønsker å satse mer på racing fremover og vil gjøre innhopp i både asfaltracing og rallycross.

Rafoss har planer om å kjøre 12 NM-runder over de to grenene. Hun har fordelt de likt og kommer til å kjøre like mange løp i Supernasjonal klasse 1 i rallycross som hun vil gjøre i den norske GT4-klassen i racing. På agendaen er det også planer om å kjøre damelandsfinalen i bilcross.

Det er ingen tvil om at sørlendingen ønsker å kjøre så mye som mulig i år. Hun har også kjørt noen gokartløp i klassen DD2, og skulle sjansen by seg så dukker hun nok opp også her i år.

Ønsker å satse på asfalt

Da vi pratet med Andrine Rafoss var hun klar på at veien videre i hennes karriere ikke befant seg på grus og asfalt, men utelukkende på asfalt.

– Det er veldig mye kjøring i racing også er det ikke like dyrt som rallycross. Så er det kanskje lettere og komme langt hvis man kjører asfalt. Det å kjøre rallycross er mye vanskeligere enn å bare kjøre på asfalt, forteller Rafoss til Parc Fermé.

De siste årene har Rafoss kjørt noen løp i gokart og legger ikke skjul på at det har vært god kjøretrening for henne. Med Vamoen som sin lokale bane har hun fått mye erfaring fra gokartkjøring som har hatt stor innvirkning i rallycross og racingen.

– Vi ønsker å satse. Jeg har aldri prøvd racing så det er helt nytt, men det er det jeg har lyst til å prøve på. Jeg syns rallycross er veldig gøy men det er kanskje mer realistisk å få til noe i racing.

Andrine Rafoss sammen med sin Renault Clio S1600 som ble benyttet i hennes første sesong på NM-nivå i fjor. Nå har hun skaffet seg fjorårets gullbil i klassen.

Travel sesong

Konsmo-jenta, som kommer til å ha norgesturné i år, blir å finne på alle de seks NM-løpene i Supernasjonal klasse 1. Hun kommer også til å gjøre seg godt kjent med noen av Norges ypperste racinganlegg. Etter planen skal ho debutere på Motorcenter Norway i norsk GT4 før de neste to løpene skal kjøres på Rudskogen før sesongen avsluttes på Vålerbanen.

Ungjenta innrømmer og at de har gått til innkjøp av en «simulator-rig», men at det ikke har blitt noe av det enda fordi de har vært så travle den siste tiden.

– Vi har en sånn rigg, men vi har ikke fått ordnet datamaskin enda. Men vi holder på med det. Vi holder på med å snakke med noen så vi finner ut hva vi må ha til dataen. Men det har ikke blitt noe av simracingen enda fordi vi mangler dataen.

Det unge talentet var i fjor opptatt med debut i klasse 1 i rallycross der ho imponerte. Etter de seks rundene av fjorårets sesong klarte Rafoss å sikre seg en sjetteplass i sammendraget.

Nå har hun altså anskaffet seg vinnerbilen av klasse 1 i fjor fra Marius Solberg Hansen. Ikke nok med det, så har hun like greit handlet med seg den gamle GT4-bilen til Solberg Hansen i samme slengen.

Powered by Labrador CMS